BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans çalışanlarına tuvalet izni bile yok----

Finans çalışanlarına tuvalet izni bile yok

Finans çalışanlarına tuvalet izni bile yok
15 Haziran 2020 - 13:03 www.finansgundem.com

Küresel finans şirketleri telefonlarının, e-maillerinin ve mesajlarının izlenmesine alışkınlar. Fakat PwC’nin yeni yüz tanıma teknolojileri çalışanların tuvalet molalarını dahi takip edebilecek nitelikte

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört denetim firması arasında bulunan PwC finans şirketleri çalışanlarının bilgisayar başında bulunma sürelerini denetleyecek bir yüz tanıma teknolojisi geliştirdi. Bu teknolojiyle korona virüs karantinası süresince evde kalan finans çalışanları hedefleniyor. Tuvalet molaları dahil bilgisayardan uzaklaşılan her saniyeyi dikkate alan bu uygulama evde çalışan binlerce Finans çalışanının mahremiyetini tehdit ediyor.

Financial News’in haberine göre PwC Finansal Hizmetler Bölümü ortaklarından George Stylianides denetim firmasının dört büyük banka ve bir yönetim firmasıyla görüşme sürdürdüğünü açıkladı. Görüşmelerde içerisinde yüz tanıma teknolojilerinin de bulunduğu bazı araçların şirketlerin Kovid-19 sürecinde çalışanlarını denetlemesi için yayılmasının hedeflendiği belirtiliyor.

10 dakika sonra rapor 

Stylianides’in ifadelerine göre yüz tanıma teknolojilerine bağlı yazılımlar bilgisayarların web kamerası aracılığıyla ön cephede yer alan finans çalışanlarını izliyor. Çalışanlar eğer 10 dakika veya daha fazla süreyle bilgisayarın başından ayrılırsa konuyla ilgili açıklama metni yazmak zorunda kalıyorlar.

Finans yöneticileriyle teknolojinin traderlar üzerinde nasıl bir düzleme oturacağı konusunda endişeli olduğunu belirten Stylianides, firmalarda kişisel zamana saygı gösterilmemesi ve mahremiyet alanına müdahale edilmesi konusunda eleştirilere neden olunabileceğini de ifadelerine ekledi.

Tuvalet molası bile tehlikede

PwC’nin yeni teknolojisiyle tuvalet molalarının nasıl değerlendirileceği sorusuna Stylianides, “Tabii ki böyle bir tehlike ve bunun gibi birçok sorun var. Bu insanlar üzerinde rahatsız edici etkisi olmadan aradığınız bilgiye ulaşmak için yeni teknolojiyi nasıl kullandığınızla alakalı” ifadelerine yer verdi.

Finansal hizmet sektörü dünyada en katı biçimde düzenlenen sektörlerinden birisi. Çalışanlar telefon görüşmelerinin, e-postalarının ve mesajlarının yüksek teknoloji ile izlenmesine oldukça alışkın. Salgının başlamasıyla birlikte evlerinden hizmet veren finans sektörü çalışanları sektördeki katı denetimin gevşemesiyle ilgili endişeleri arttırdı.

PwC’nin teknolojileri firmaların ofis içerisinde uyguladığı sıkı denetim uygulamalarının evlere taşınması için tasarlandı. Fakat yüz tanıma teknolojilerinin bu şekilde kullanılmasının finans çalışanları için bile fazla olduğu değerlendiriliyor.

Finans sektöründe taciz vakaları arttı

 

Deutsche Bank tasarruf miktarını artırıyor

 

Avrupa artık Merkez Bankası'na güvenmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)