BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi sürecinde ekonomik kayıp 2008 krizini geçebilir----

Pandemi sürecinde ekonomik kayıp 2008 krizini geçebilir

Pandemi sürecinde ekonomik kayıp 2008 krizini geçebilir
18 Haziran 2020 - 15:01 www.finansgundem.com

Korona virüsün neden olduğu ekonomik belirsizlikler ve borsalardaki volatilite pandemi sürecindeki ekonomik kaybın 2008 krizini geçmesine sebep olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zenginler gittikçe zenginleşirken korona virüs pandemisi zenginlerin varlıklarının artış hızını yavaşlatmış olabilir.

Boston Consulting Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre borsalardaki volatilite ve pandemi dolaysıyla kısıtlamaların verdiği ekonomik zararla birlikte küresel olarak 16 trilyon dolarlık para silinebilir. Bu durum önümüzdeki beş yıl boyunca ülkelerin büyümesini engelleyecek.

Pandemi kriziyle 2008 finans krizini karşılaştırmak gerekirse 2008 krizinde küresel piyasalardan 10 trilyon dolar silindi.

Borsaların son on yıldaki boğa koşusu dünyadaki zenginliklerin varlıklarının artmasına neden olurken milyarderlerin serveti fakir ve orta gelirli insanların iki katına çıkmasına yardımcı oldu. Virüs nedeniyle borsalardaki oynaklık devam ederse zenginlerin serveti de tehlikeye girer.

Korona virüsü salgını, gelir ve servet eşitsizliğini daha da artırıyor. ABD'de 17 milyon kişi işsiz kalırken, dünyanın en zengin kişisi Jeff Bezos'un serveti 140 milyar dolara yükseltti. Bezos'un serveti yıl başından bu yana tam 24,9 milyar dolar arttı. ABD'de yönetim ve merkez bankasının (FED) dev teşvik paketleri, zenginlerin servetlerini artırmasını sağladı. Bezos'un şu an sahip olduğu servete daha önce ulaşabilen kimse olmamıştı. Amazon pandemi döneminde 175 bin kişiyi işe alacağını duyurdu.

BOE, faizi değiştirmedi, varlık alım miktarını yükseltti

Kalkınma yardımı stratejilerinde yeni dönem

Kovid-19 o sektörü fena vurdu: Kayıp 1 trilyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)