BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinans devlerine ırkçılık tehdidi----

Finans devlerine ırkçılık tehdidi

Finans devlerine ırkçılık tehdidi
16 Haziran 2020 - 15:13 www.finansgundem.com

Korona virüs karantinası süresince İngiliz finans çalışanları kendilerine uygulanan ayrımcılık nedeniyle finans devi şirketlerden şikayetçi oluyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra’nın en büyük finans firmaları korona virüs karantinası süresince çalışanların uğradıkları ayrımcılık ve haksız muamele nedeniyle dava ediliyor. Çalışma avukatlarının Financial News’e verdiği bilgilere göre salgın süresince haksız muamele ve güvenlik endişeleri nedeniyle çalıştıkları finans firmalarına dava açmaya hazırlanıyorlar.

İngiliz hukuk firması Irwin Mitchell “işverenlerin çalışanlarına sağlamak konusunda sorumlu oldukları yasal görevleri yerine getirmedikleri” gerekçesiyle birçok Finans çalışanından talep aldıklarını bildirdi.

Şirketin aynı zamanda ortağı olan Çalışma ve Profesyonel Disiplin Birimi Başkanı Shah Qureshi, “Önlemlerin hafifletilmesiyle ve firmaların tekrar açılmasıyla birlikte Londra finans firmaları çalışanlarından gelen yasal yükümlülükleri konusunda dikkatli olmalı. Çalışanlardan ayrımcılıktan konusundan muhbirlik faaliyetlerine kadar çalışan sağlığı ve güvenlik endişelerini kapsayan birçok talep aldık. İşverenlerin çalışanlarına güvenli bir çalışma ortamı sağlamak konusunda yasal sorumluluğu var” ifadelerinde bulundu.

Irkçılık şikayetleri artıyor

Hukuk firması Slater and Gordon’un çalışma avukatı Danielle Parsons korona virüs sürecinde hamile çalışanlara, siyahi çalışanlara ve etnik azınlıklara karşı ayrımcılığı içeren şikayet başvuruları aldıklarını belirtiyor. Parsons, “Sorunların geneline baktığımızda çalışanların ‘Eğer çalıştığım yerde güvende değilsem ne olur? Devlet yönergeleri dışında çalışmaya zorlanabilir miyim? Çalışmak için kendimi güvende hissetmesem ve risk altında olsam bile işverenim beni evde çalışmaya zorlayabilir mi?’ gibi sorulara odaklanıyor” ifadelerini kullandı.

İngiltere Kamu Sağlığı Birimi’nin (NHS) 2 Haziran tarihli raporuna göre ülkede etnik azınlıklıklara dahil olan insanların virüs nedeniyle ölme riski çok daha yüksek. Ayrıca kovid-19’un Asyalı, Karayip kökenli ve siyahiler üzerinde orantısız derecede daha fazla etkisi olduğu ortaya kondu. NHS’in raporuna göre bir diğer risk altındaki grup olan hamilelerin de sosyal mesafe önlemlerine çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

Ofise dönüşler davaları başlatacak

Hukuk firması Russell Cooke’un Çalışma Hukuku Birimi Ortağı Alex Bearman dünyanın en büyük finans firmalarının ofislerine geri dönmesiyle birlikte ayrımcılık davalarına maruz kalacağını ve bu davaların önümüzdeki haftalarda ve aylarda başlayacağını belirtti.

Bearman röportajında “Kriz sırasında izinli olmaları gerektiğine inanan ve "meslektaşlarının evde oturmasının, maaşlarının bir kısmını veya bazı durumlarda %100'ünü almalarının haksızlık ve ayrımcı olduğunu ve kendilerinin normal şekilde çalışmaya zorlandıklarını" savunabilen finansal hizmetler çalışanlarından "çok sayıda şikâyet" bekleniyor” dedi.

İş hukuku uzmanı ofise dönüş sürecinin önemine işaret ederek, "Bu anlaşmazlıklar, çalışanların iş yerinde birbirleriyle gayrı resmi olarak konuşmaları ve başkalarına nasıl davranıldığını öğrenmeleri ve onlara haksız muamele edildiğini fark etmeleriyle körükleniyor. Çalışanların evde izole olması bu şikayetleri büyük ölçüde engelledi" ifadelerine yer verdi.

Finans çalışanlarına tuvalet izni bile yok

 

Finans sektöründe taciz vakaları arttı

 

Avrupa'da saatlik iş gücü maliyeti ilk çeyrekte arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)