BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFethi Çalık'a soruşturma!----

Fethi Çalık'a soruşturma!

Fethi Çalık'a soruşturma!
04 Mayıs 2013 - 12:06 www.finansgundem.com

TMSF fon eski yöneticisi Fethi Çalık hakkında 3 farklı dosya için soruşturma izni verdi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon’un eski yöneticilerinden ve kurum çalışanlarından Fethi Çalık hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan 3 farklı dosya için soruşturma izni verdi.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun, Kurum eski Başkan Yardımcısı ve personeli Fethi Çalık hakkında soruşturma izni verilmesi kararıyla ilgili ilanları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre TMSF, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2012/64844 Soruşturma sayılı dosyasından Kuruma gönderilen 14 Şubat 2013 tarihli müzekkere üzerine Fon Başkanlığı, Kurum eski personeli Fethi Çalık hakkında (30 Eylül, 2011 tarihli ve R-5, R-4 sayılı Rapora konu iş ve eylemler nedeniyle) 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 127. Maddesi kapsamında soruşturma izni verdi.
TMSF, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2011/132834 Soruşturma sayılı dosyası çerçevesinde düzenlediği 7 Mart tarihli müzekkere üzerine, Fethi Çalık hakkında (27 Nisan 2011 tarihli ve R-2, R-2 sayılı Rapora konu eylemler nedeniyle) soruşturma izni verildi.
Fon, ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2012/27425 Soruşturma sayılı dosyası çerçevesinde düzenlediği 14 Şubat 2013 tarihli müzekkere üzerine, Fethi Çalık hakkında; 30 Eylül 2011 tarihli ve R-6, R-5 sayılı Rapora konu iş ve eylemler nedeniyle soruşturma izni verilmesini karara bağladı.
TEBLİGAT SAYILACAK
İlanlarda, “Soruşturma izni verilmesine dair karar, Fethi Çalık’ın adli makamlara bildirdiği adresine gönderilmiş ancak tanınmadığı gerekçesiyle bila tebliğ iade edilmiştir. Fethi Çalık’ın Kurumumuza ve adli makamlara bildirdiği diğer adreslerinde de bulunmaması, adres kayıt sisteminde bulunan adresinin de silinmesi sebebiyle adresi meçhul olduğundan söz konusu soruşturma izni verilmesine dair karar kendisine tebliğ edilememiştir. Bu sebeple, Fethi Çalık’ın, soruşturma izni kararını tebliğ almak üzere ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde bizzat Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna başvurması gerektiği; aksi takdirde işbu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur” denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)