BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFED'in planı ters tepebilir----

FED'in planı ters tepebilir

FED'in planı ters tepebilir
26 Ağustos 2020 - 10:18 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası faiz oranlarını %2’nin üzerine çıkarmayı planlıyor. Fakat bu yükseliş reel ekonominin beklentilerinin tam zıddı sonuçlara neden olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın Perşembe günü sanal olarak gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantılarının açılışında yapacağı konuşmada, FED'in enflasyonu %2’nin üzerinde tutma planını masaya yatırması bekleniyor. Ancak yatırım danışmanlığı firması Bleakley Advisory Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar FED olsa da olmasa da enflasyonun geri dönüş sinyali verdiği konusunda uyarıyor.

Boockvar CNBC’ye verdiği röportajında, “FED ve herhangi bir merkez bankası yüksek enflasyon istediği her zaman ne istediklerine dikkat etmeli. Yüksek enflasyon tipik olarak yaşam maliyetlerini yükseltir, ortalama tüketicilerde satın alma gücünü azaltır ve faiz oranlarını yükseltir. Bana kalırsa bu bizim aramamız gereken bir ekonomik ortam değil” ifadelerine yer verdi.

Boockvar daha etkili korona virüs tedavilerinin ve aşının enflasyonun kontrol edilmesinde daha etkili olacağına inanıyor. Baş yatırım sorumlusu, “Aşınız olduğu zaman talep tarafında büyük bir artış göreceksiniz zira insanlar eski yaşamlarına geri dönmek isteyeceklerdir. İnsanlar yeniden akşam yemeği için dışarıya gitmek isteyecekler. Yeniden yapmak istedikleri şeyler tedarik zincirini güçlendirecek. Bu da FED’in istediği yüksek enflasyona ulaşılmasını sağlayacak” dedi.

2020 yılının büyük bir bölümünü enflasyon rakamlarını izleyerek geçiren Boockvar bu sene veya gelecek sene içerisinde somut bir toparlanma öngörüyor. Baş yatırım uzmanı, “Bana kalırsa enflasyon yükselişiyle birçok kişiye sürpriz yapacak” diyor.

Boockvar FedEx ve UPS gibi kargo şirketlerinin Noel döneminde fiyatlarının arttırılmasını beklediğinin, fabrikaların durması nedeniyle araç fiyatlarındaki artışın altını çiziyor. Baş yatırım uzmanı arz tarafındaki enflasyona örnek olarak kereste fiyatlarının iki katına çıkmasını gösteriyor.

Enflasyon rüzgarının çok daha ciddi hale gelebileceği konusunda uyaran Boockvar enflasyon artışının bu yılın en kârlı sektörü olan mega sermayeli büyüme hisselerine zarar verebileceğini belirtiyor. Baş yatırım uzmanı büyük sermayeli teknoloji hisselerinin fiyat kazanç oranlarındaki (P/E) şişmeden faydalandığını belirtiyor. Boockvar, “Eğer uzun vadeli faiz oranlarında bir artış gösterirseniz bu şişirilmiş P/E katlarının baskısının azalmasına yol açabilir. Bunun sonrasında birdenbire 35 kat P/E oranı olan hisseler 25 kata belki de 20 kata düşebilir” ifadelerini kullanıyor.

Yatırımcı ne yapmalı?

Baş yatırım uzmanına göre bu durum yükselen gruptaki hisselerde zorluklar getirmesinin yanında şu ana kadar durgun bir seyirde ilerleyen hisse senetlerinde moral oluşturabilir.

Boockvar, "Yatırımcılar, yüksek enflasyondan yararlanabilecek bazı zarar görmüş isimlere bakmalı." dedi. Baş yatırım uzmanı oluşacak yeni piyasa ortamının enerji, tarım, endüstriyel materyaller, altın ve gümüş gibi emtia sektörü hisselerinin beklediği türden bir hale geleceğini öngörüyor. Boockvar’a göre eğer verim eğrisi tırmanırsa banka hisseleri dahi düşünülebilir.

Ekonomideki para bolluğunun bedeli yıkıcı enflasyon olacak

 

Powell'dan düşük enflasyona karşı yeni taktik

 

Yeni kitap yeni iddialar: Melania Trump'ın ses kaydı konuşuluyor

 

ABD seçim yarışında son durum

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)