BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell'dan düşük enflasyona karşı yeni taktik----

Powell'dan düşük enflasyona karşı yeni taktik

Powell'dan düşük enflasyona karşı yeni taktik
25 Ağustos 2020 - 08:54 www.finansgundem.com

Perşembe günü Jackson Hole'ün açılışında konuşacak olan Fed Başkanı'nın "ortalama enflasyon hedeflemesi" ifadesine yer vermesi bekleniyor. Bu ifadenin enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde seyretmesine imkan vereceği görüşünde

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Perşembe günü sanal olarak gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantılarının açılışında yapacağı konuşmada, Fed'in enflasyonu sağlıklı seviyelere getirmek için hangi çabaları göstereceğinin mesajını vermesi bekleniyor.

Ekonomistler, Powell'ın "Para Politikası Çerçevesi Gözden Geçirmesi" başlığı ile yapacağı konuşmada, merkez bankası yetkililerinin para politikasına ilişkin olarak 1 yıldır devam eden gözden geçirme çalışmalarında gelinen nokta konusunda bilgi vereceğini öngörüyorlar.

Fed Başkanı'nın konuşmasında "ortalama enflasyon hedeflemesi" ifadesine yer vermesinin muhtemel olduğunu savunan ekonomistler, bunun Fed'in bir süre için enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde seyretmesine imkan vereceği anlamına geldiğini vurguladı.

ENFLASYON HEDEFLEMESİ NEDİR?

Enflasyon hedeflemesi merkez bankasının sürdürülebilir para politikası ve nihai amacı olan fiyat istikrarını gerçekleştirebilmesi için dönem başında sayısal bir rakam ya da bir değer koyması ve bunu kamuoyuna duyurması şeklinde tasvir edilebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)