BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden kritik faiz açıklaması----

Fed üyelerinden kritik faiz açıklaması

Fed üyelerinden kritik faiz açıklaması
18 Temmuz 2022 - 08:10 www.finansgundem.com

Fed'in temmuz ayındaki toplantısı piyasalar tarafından yakından takip edilirken, son olarak Atlanta ve St Louis Fed Başkanlarından faiz ile ilgili kritik açıklamalar geldi.

ABD'de son gelen enflasyon verisinin beklentilerden yüksek olması gözleri Fed'e çevirdi. Piyasalarda 100 baz puanlık faiz artırımına dair olasılıklar yüzde 80'e dayanırken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faiz oranını 100 baz puan artırması gerektiği yönündeki görüşlere destek vermedi. 

Bostic, faizin "çok dramatik" şekilde artırılmasının hali hazırda ekonomide görülen pozitif trendleri baltalayabileceğini ve hali hazırdaki belirsizlikleri yükseltebileceğini söyledi.

Tampa Bay Journal gazetesine Cuma günü konuşan Bostic, bu ay yapılacak FOMC toplantısında daha büyük bir Faiz artırımı yerine 75 baz puanlık bir artırıma destek verip vermeyeceğini konusunda açıklama yapmadı.

Bostic, Haziran ayı enflasyon verisi sonrası yaptığı açıklamada, FOMC'nin bu ay yapacağı toplantıda 100 baz puanlık bir artırımın tartışılması gerekebileceğini ifade etmişti.

"100 baz puanlık bir faiz artırımına güçlü ihtiyaç görmüyorum"

Aynı şekilde  St Louis Fed Başkanı James Bullard da, Fed'in bu ay yapacağı toplantıda faizi 100 baz puan artırması yönünde güçlü bir ihtiyaç hissetmediğini söyledi.

Cuma günü Londra'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Bullard, "Bu toplantıda 100 baz puan ve sonraki 3 toplantıda daha düşük faiz artırımları yapmak ile bu toplantıda 75 baz puan ve önümüzdeki 3 toplantıda biraz daha fazla faiz artırımı yapmanın çok büyük fark yaratmayacağını düşünüyorum" dedi.

Bullard, 2022 yıl sonu için faiz oranı beklentisini ise yüzde 3,50'den yüzde 3,75-4,00 seviyesine çıkardı.

Resesyon ihtimali güçleniyor

Atlanta Fed GDPNow araştırmasında ABD ekonomisi için 2022 yılı ikinci çeyrek GSYH tahmini olumsuz yönde revize edildi.

Atlanta Fed tarafından yapılan açıklamaya göre, bir önceki raporda yüzde 1,2 daralma olarak ölçülen büyüme tahmini son raporda yüzde 1,5 daralmaya çekildi.

Fed üyelerinden 100 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık

 

ABD’de enflasyon rekor tazeledi

 

FED, faizleri indirmeye 2023’te başlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)