BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden 100 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık----

Fed üyelerinden 100 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık

Fed üyelerinden 100 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık
14 Temmuz 2022 - 10:30 www.finansgundem.com

ABD'de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon sonrası gözler Fed'e çevrildi. Bölgesel Fed Başkanları 100 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık yaktı.

Dün ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, haziran ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 1,1 olacağı yönündeydi.

Tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 9,1 olarak gerçekleşti. Analistler yıllık artışın yüzde 8,6'dan yüzde 8,8'e çıkacağı tahmininde bulunmuşlardı. Böylece tüketici fiyatlarında 1981 yılı Kasım ayından bu yana en yüksek seviye görüldü.

Beklenenden yüksek gelen enflasyon verisi sonrasında gözler Fed'e çevrildi. Piyasalarda 100 baz puan faiz artırımına yönelik olasılık artarken, Bölgesel Fed Başkanlarından da 100 baz puanlık faiz artışına yeşil ışık geldi.

Daly: Seçenekler arasında

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly enflasyon beklentileri yükselir ve tüketici harcamaları yavaşlarsa Temmuz toplantısında 100 baz puanlık Faiz artışının seçenekler arasında olacağını belirtti.

Daly New York Times’a verdiği mülakatta “ancak gördüğümüz veriler ışığında muhtemelen 75 baz puanlık faiz artışı olabilir.” şeklinde konuştu.

Mester: Karar 26-27 Temmuz’da alınacak

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Bloomberg’e enflasyon verisinin küçük bir faiz artışı için gerekçe bırakmadığını belirtti. Enflasyonda zirveye ulaşıldığına dair bir kanıt olmadığını kaydeden Mester Fed’in faizi nötr oranının ötesine taşımasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu ay en az 75 baz puan artış olması gerektiğini belirten Mester 100 baz puanlık artışın değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini dair soruya “karar 26-27 Temmuz’da alınacak. O zamana kadar açıklanan ekonomik veriler de değerlendirilecek. Sonrasında uygun politikanın ne olduğunu görüşeceğiz” yanıtını verdi.

Bostic: Her şey oyuna dahil

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, beklenenden daha yüksek haziran enflasyonunun politika yapıcıların bu ayın sonlarında yapacakları toplantıda 100 baz puanlık bir artışı düşünmelerini gerektirebileceğini söyledi.

Bostic, haziran ayında TÜFE'nin yüzde 9,1 arttığını ve tahmincileri şaşırtan bir şekilde mayıs ayından itibaren bir hızlanma gösterdiği en son raporun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada "Her şey oyuna dahil" dedi.

Raporun civatalarını daha iyi incelemesi gerektiğini söyleyen Bostic, "Bugünün rakamları gidişatın olumlu yönde ilerlemediğini gösteriyor... Gerçekten bir sonraki soru ne kadar uyum sağlamam gerektiği" dedi.

FED, faizleri indirmeye 2023’te başlayacak

 

Fed, Bej Kitap raporunun temmuz sayısını yayımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)