BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErken emeklilikte maaş ne olacak?----

Erken emeklilikte maaş ne olacak?

Erken emeklilikte maaş ne olacak?
06 Nisan 2013 - 09:44 www.finansgundem.com

Emeklilik için yaş bekleyenler için hazırlanan taslakta aylıklardan kesilecek miktarlar belli oldu

Kamuoyunda ‘yaş mağdurları’ olarak bilinen, prim gün sayısını doldurdukları halde ‘yaşı doldurmadıkları’ için emekli olamayan yaklaşık 500 bin vatandaşın, emeklilik maaşında 178 lira ile 726 lira arasında bir düşüş meydana gelecek.
Star'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre, halen üzerinde çalışılan erken emeklilik sisteminin yürürlüğe girmesi halinde, asgari ücret üzerinden emekli olan ve emekliliğine 5 yıl kalanların emeklilik maaşı, 713 liradan 535 liraya kadar gerileyecek.
Yüzde 5 kesinti yapılacak
Yaşının dolmasını bekleyen emeklilerden gelen yoğun talep üzerine Çalışma ve Bakanlığı’na bağlı SGK Başkanlığı, yaş bekleyen emekliler için bir formül geliştirdi. Buna göre, yaş bekleyen emeklilerin maaşında her yıl için yüzde 5 oranında kesinti yapılacak. Örneğin, emekliliği dolmasına beş yıl olan bir vatandaşın maaşından toplam yüzde 25’lik bir kesinti yapılacak. Söz konusu formül, Maliye ve Hazine bürokrasisi ile de masaya yatırıldı. Ancak ekonominin iki kilit kurumundan da, bulunan formüle yeşil ışık yakılmadı. Hazine ve Maliye, erken emekliliğin “SGK’nın aktüryel dengelerini” bozacağını öne sürüyor. Yeni formülle ilgili son kararı Ekonomi Koordinasyon kurulu verecek.
Çelik: Erken emeklilik konusunda çalışıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çelik emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Bunların sayıları 5 milyon. 500 bini bugün prim gününü doldurmuş ve yaşı bekliyor. Peyderpey bu 500 bine, bu 5 milyon kişi ilave olacak. Bununla ilgili bir karar 1999’da alınmış. 4447 sayılı yasayla vatandaş 10 yıl sonra emekli olacağını düşünürken o günün üçlü koalisyon hükümeti demiş ki ‘Kusura bakmayın 10 yıl değil, 15 yıl sonra, 20 yıl sonra emekli olacaksınız’. Şimdi onlar diyor ki ‘Oyun oynarken kural değişti, ne günahımız var?’. Biz de ‘Haklısınız’ dedik.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)