BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEn hızlı borç biriktiren nesil Z kuşağı----

En hızlı borç biriktiren nesil Z kuşağı

En hızlı borç biriktiren nesil Z kuşağı
23 Mart 2023 - 16:19 www.finansgundem.com

Z kuşağı bireyleri küresel enflasyonun etkileriyle genç yaşta yüzleşiyor. Yapılan son bir araştırmaya göre giriş seviyesi maaşlarıyla yükselen fiyatlarla rekabet edemeyen bireyler borç sarmalına girme eğiliminde

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel enflasyonun kalıcı hale gelmesi Z kuşağı yetişkinlerini zorlar hale geldi. Bloomberg’ün haberine göre Z kuşağı bireyleri finansal gelişimlerinin en kritik dönemlerinden birinde borç sarmalına giriyor.

Credit Karma’nın son raporu ABD’deki Z kuşağı bireylerinin ortalama borç balonlarının geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki üç aya kıyasla %3,1 arttığını ortaya koydu. Araştırmaya göre Z kuşağı bireylerinin ortalama borç miktarı 16.283 dolar. Haberde %3,1’lik oranın herhangi bir nesil için en büyük artış olduğu belirtiliyor. Ancak Z kuşağının ortalama borç miktarı ise kendisinden önceki diğer nesillere göre daha düşük seviyede.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, onlarca yılın en yüksek enflasyonuyla boğuşan ABD’de birçok meslek grubundaki ücret artışı yüksek fiyatları telafi edemedi. Tüketiciler aradaki farkı giderebilmek için her geçen gün daha fazla kredi kartı gibi borçlanmaya dayalı ödeme araçlarına yaslanıyor.

Ancak Z kuşağı bireyleri giriş seviyesi maaşlarıyla kendilerinden daha yaşlı nesillere göre daha dezavantajlı konumda. Ortalama kredi kartı borç miktarı Z kuşağı bireylerinde 2.781 dolar ile en düşük miktarda kalırken bu borçların büyüme oranları ise %5,9’la tüm diğer nesilleri geride bırakıyor. Otomobil kullanan Z kuşağı bireylerinde ise otomobil kredisi borçlarında %2,3’le en büyük artış görüldü.

Genç nesiller sadece daha yaşlı nesillerden daha hızlı bir şekilde borç almakla kalmıyorlard aynı zamanda ödemelerinde de geride kalıyorlar. Araştırmaya göre Z kuşağı, 30 günden fazla gecikmiş herhangi bir kredi kartı, mortgage, öğrenci kredisi, sağlık kredisi, otomobil kiralama veya otomobil kredisi hesaplarını içeren vadesi geçmiş borçlarda artış gören tek nesil.

Balonlaşan borç dengesi, apartman dairesi kiralamaktan mortgage ödemelerine kadar her alanda uzun vadeli etkileri olan kredi puanlarını da olumsuz yönde etkileyebilir. Z kuşağı tüketicileri halihazırda düşük bir kredi puanı ortalamasına sahip. Kredi geçmişleriyle ilgili herhangi bir olumsuz raporun bu nesildeki bireylere olan etkisinin daha büyük olması bekleniyor.

İş yerinde zorluk yaşıyorlar: Z kuşağının teknolojiyle sınavı!

 

Kim kriptodan daha iyi anlıyor? Baby boomer’lar mı, Z kuşağı mı?

 

Z kuşağı kongre üyesi 174 bin dolarlık maaşıyla bir ev kiralayamadı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)