BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB baş ekonomistinden enflasyon çıkışı----

ECB baş ekonomistinden enflasyon çıkışı

ECB baş ekonomistinden enflasyon çıkışı
20 Aralık 2021 - 12:44 www.finansgundem.com

ECB baş ekonomisti Lane, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin kabullenilmesi talebine karşı çıktı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi'nin perşembe günü yaptığı toplantıda, üyelerin enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin bilincinde olunduğunun daha fazla ortaya konması talebine baş ekonomist Philip Lane'nin güçlü şekilde karşı çıktığı öne sürüldü. 

Konuya yakın kaynakların Reuters'e verdikleri bilgiye göre, enflasyon riskleri konusunda ECB Yönetim Konseyi'nde alışıla gelenin ötesinde güçlü bir tartışma yaşandı. Bir grup politika yapıcının ECB'nin enflasyona ilişin projeksiyonlarının kalitesini sorguladıkları ve enflasyonun gelecek yılı ECB beklentilerinin üzerinde tamamlaması riskine işaret ettikleri toplantıda, yukarı yönlü risklerin kabul edilmesi yönünde ortaya konan talepleri Philip Lane'nin reddettiği belirtildi.

ECB Yönetim Konseyi toplantısında enflayon için yukarı yönlü risklerinin "küçük" olduğu yönünde bir uzlaşma sağlansa da, Başkan Lagarde basın toplantısında gelen sorular üzerinde enflasyon için yukarı yönlü bir risk olabileceğini ifade etmişti. 

Ünlü ekonomistten MB'ye faiz mesajı

Avrupa borsalarının kaybedeni halka arzlar

Goldman Sachs ABD büyüme tahminini düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)