BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDünyanın en zenginleri bu projede bir araya geldi----

Dünyanın en zenginleri bu projede bir araya geldi

Dünyanın en zenginleri bu projede bir araya geldi
21 Haziran 2023 - 15:43 www.finansgundem.com

Ultra zenginler elektrikli araç ve yapay zeka teknolojisinin bir araya geldiği projede buluştu. 1 milyar dolarlık yapay zeka projesinin yatırım finansman turu tamamlandı. Finansörler arasında Bill Gates, Jeff Bezos ve Jack Ma gibi isimler var.

Nadir toprak elementleri için yapay zeka kullanan Berkeley merkezli bir madencilik şirketi olan KoBold Metals, 1 milyar dolar değerinde bir yapay zeka projesi ile dünyanın en büyük yatırımcılarından bazılarını da içeren finansman turunu kapattı.

Wall Street Journal'da bildirilen 200 milyon dolarlık tur, Jeff Bezos ve Jack Ma gibi kişiler adına temiz enerji şirketlerine yatırım yapan Bill Gates destekli bir girişim sermayesi şirketi olan Breakthrough Energy Ventures'tan gelen parayı içeriyordu.

Proje, yapay zekanın dünya yüzeyinin altının modellenmesinde ve geleneksel tekniklerin ulaşamayacağı derinliklerin keşfedilmesinde kullanılmasına yönelik kapsamlı bir araştırma ve geliştirme bütçesine sahip.

Diğer yatırımcılar arasında, kritik trendleri erken tespit etmesiyle tanınan Andreessen Horowitz ve Bond Capital vardı.

Finansman, KoBold'un değerini 1 milyar doların üzerine çıkardı. Şirketin son finansman turu, Şubat 2022'de 192,5 milyon dolar topladı. Çığır Açan Energy Ventures ve Bond, önceki raundun birer parçasıydı.

2018'de kurulan KoBold, elektrikli araçlar için pil yapımında çok önemli olan metal birikintilerini (özellikle lityum, nikel, kobalt ve bakır) aramak için makine öğrenimini kullanıyor.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Şirketin şu anda yıllık 100 milyon dolar yatırım yaptığı üç kıtada 60'tan fazla programı var.

Şirket web sitesinde, "Tescilli Yapay Zeka araçlarımız, KoBold'un belirsizliği azaltmayı en üst düzeye çıkarmak için her keşif adımında hangi verileri toplayacağını belirlemesini sağlayan, bilginin etkinliği (EOI) olarak adlandırdığımız bir kavram üzerine kuruludur" deniyor.

Şirket, metallere ulaşmanın daha uzun sürebileceğini, ancak sondajın hassasiyet odaklı olacağını söylüyor. Örneğin, yakın zamanda Zambiya'da bir bakır yatağı satın alınmasının sonuç vermesinin sekiz yıl sürmesi bekleniyor.

Lityum, nikel, kobalt ve bakır talebi artıyor. KoBold, 2050 yılına kadar arz ve talep arasında 12 trilyon dolarlık bir uçurum olacağını tahmin ediyor.

Yapay zekâ şirketlerine trilyonlarca dolarlık ‘etik’ baskısı

 

Yapay zeka ile siyasi görüş tahmini

 

Beyaz yaka yapay zekâyı sır gibi saklıyor

 

CEO'ların yapay zeka öngörüsü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)