BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDünyanın en zengini çocuklarını zirveye taşıyor----

Dünyanın en zengini çocuklarını zirveye taşıyor

Dünyanın en zengini çocuklarını zirveye taşıyor
12 Ocak 2023 - 13:27 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl Elon Musk’ı sollayarak dünyanın en zengin insanı olan Bernard Arnault, çocuklarını holdingin en büyük markalarının CEO’luğuna yerleştiriyor. Arnault en büyük çocuğu Delphine’i Dior’un başına geçirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kızı Delphine’i LVMH’nin en büyük ikinci markası Dior’un başına geçti. 73 yaşındaki milyarder çocuklarını lüks ürünleri imparatorluğunun zirvesine yerleştiriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Arnault bir ay öncesinde en büyük oğlu Antoine Arnault’yu Christian Dior firmasının CEO’luğuna ve başkan yardımcılığına Sidney Toledano’nun yerine getirmişti. Firma LVMH holdinginin şirketleri arasında yer alıyor.

Dünyanın en zengin adamının çocuklarına daha büyük sorumluluklar verme hamleleri, Avrupa'nın en değerli şirketinde Arnault’nun yerine kimin geçeceği hakkında soru işaretleri yarattı. Ancak 177,7 milyar dolarlık net serveti olan milyarderin yakın zamanda emekli olacağına dair henüz bir işaret yok. Zira geçen yıl LVMH CEO’lar için yaş sınırı şartını kaldırdı ve Arnault’nun 80 yaşına kadar firmanın yönetiminde kalmasına izin verdi.

Bloomberg’ün haberine göre Sanford C. Bernstein Analisti Luca Solca, terfi sayesinde Delphine'in "Dior'da ön cephede daha fazla görünmesini" sağlayacağını söyledi.

Haberin ardından Paris borsasında LVMH'nin hisseleri %2,2 yükselerek rekor kırdı ve lüks ürünler üreticisi holdingin piyasa değeri yaklaşık 388 milyar euroya kadar yükseldi.

47 yaşındaki ve Arnault'nun beş çocuğunun en büyüğü olan Delphine, son on yıldır Louis Vuitton'un başkan yardımcılığını yapıyor. Delphine Arnault aynı zamanda markanın ürünleriyle ilgili tüm faaliyetlerini denetlemekten sorumluydu. Dünyanın en zengin insanının kızı Dior'daki yeni rolünde, markanın genel müdürü olan Charles Delapalme ile yakın bir şekilde çalışacak.

Bernard Arnault'nun ikinci evliliğinden doğan küçük oğulları da LVMH'de yer alıyor. Alexandre, iki yıldır Tiffany markasında ürün ve iletişimden sorumlu. Frederic, İsviçreli saat üreticisi Tag Heuer'i işetiyor. Jean ise Louis Vuitton'da saat kategorisini geliştirmekten sorumlu.

Arnault Çarşamba günü ayrıca Dior CEO'su Pietro Beccari'yi LVMH'nin en büyük markası Louis Vuitton'u yönetmesi için terfi ettirdi. Marka şu anda Arnault’nun yönetim ekibinin sadık isimlerinden Michael Burke tarafından yönetiliyor. Holdingten yapılan açıklamaya göre Burke Arnault’ya rapor vermeye devam edecek ve yeni sorumluluklar üstlenecek.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, ünlü girişimci Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl servetinin erimesiyle birlikte Bernard Arnault aralık ayında ilk kez dünyanın en zengin insanı konumuna yerleşti. Arnault’nun zirveye ulaşması hem Dior hem de Louis Vuitton markalarının geliştiği bir dönemde gerçekleşti.

LVMH’nin bilançosu mali rakamları markalara göre ayırmıyor. Ancak üçüncü çeyrekte moda ve deri eşya birimindeki büyüme büyük oranda Dior markası tarafından yönetildi. Birimin içerisinde aynı zamanda Fendi ve Celine gibi diğer moda markaları da bulunuyor.

Pietro Beccari, Dior'un Paris'teki amiral gemisi mağazası 30 Montaigne'nin iki yıldan fazla süren tadilattan sonra yeniden açılmasını denetledi. Ekim ayına gelindiğinde, butik yarım milyondan fazla ziyaretçi çekmişti.

Yönetim değişikliğinin bir parçası olarak, saatler ve mücevherler bölümünün başkanı ve CEO'su Stéphane Bianchi, şimdi Tiffany ve Repossi markalarını da denetleyecek.

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault kim?

 

Dünyanın en iyi restoranı kapanıyor

 

Bernard Arnault “100 milyar dolar” kulübüne girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)