BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden AB'ye: YSK kararına saygı gösterin----

Dışişleri'nden AB'ye: YSK kararına saygı gösterin

Dışişleri'nden AB'ye: YSK kararına saygı gösterin
07 Mayıs 2019 - 09:17 www.finansgundem.com

AB yetkilileri İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasının seçim güvenilirliğini tehlikeye attığını belirtti, Dışişleri eleştirileri kabul etmedi.

Avrupa Birliği kurumlarından yetkililer İstanbul'da seçimlerin tekrarlanması kararının seçimlerin güvenilirliğini sarstığı değerlendirmesinde bulunurken, Dışişleri Bakanlığı eleştirileri kabul etmediğini ve Türkiye'nin demokratik olgunluğunu kanıtlamış bir ülke olduğunu bildirdi. 

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri kararının Türkiye'de iktidarın seçimler aracılığıyla demokratik değişimine yönelik güvenilirliğin sonu demek olduğunu belirtti. 

Kati Piri Twitter'da dün gece yaptığı açıklamada, "Erdoğan yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı çıkıyor. AK Parti İstanbul seçimlerini tekrarlanması için YSK'ya baskı yaptı. Bu, Türkiye'de iktidarın seçimler aracılığıyla demokratik değişimine yönelik güvenilirliğin sonu demek" dedi. 

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland İstanbul seçimini iptal ve yenilenmesi kararının, "seçmenlerin güvenine ciddi şekilde zarar verme potansiyeli olduğu" uyarısını yaptı. Jagland, sözcüsü Daniel Holtgen aracılığıyla dün gece Twitter'da yaptığı açıklamada, "Adil ve özgür seçim için gerekli 
şartlar, seçim gününden önce sağlanmak zorunda, seçim gününden 
sonra değil" dedi. 

"Yabancı muhataplarca yapılan siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz"

Bu eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanlığı, dün geceki yazılı açıklamasında, "Herkesin, hukuk çerçevesinde alınan bu karara saygı göstermesi gerekir. Kararla ve YSK ile ilgili olarak bazı yabancı muhataplarca yapılan siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz" denildi. 

Açıklamada, "Türkiye demokratik olgunluğunu kanıtlamış bir ülke olup, bağımsız YSK'nın aldığı bu karar, seçmen iradesinin tereddütsüz tecellisinin sağlanmasına yöneliktir" denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)