BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇukurova, Turkcell için kredi arıyor----

Çukurova, Turkcell için kredi arıyor

Çukurova, Turkcell için kredi arıyor
05 Şubat 2013 - 09:07 www.finansgundem.com

Çukurova Alfa'ya ödeme için 2 milyar dolara kadar kredi arıyor

İngiltere'de görülen mahkeme sonrası hisselerini alma hakkına kavuşan Çukurava Grubu harekete geçti. Çukurova Holding AŞ, konuyla ilgili bilgiye sahip iki kaynağın Bloomberg News'a yaptığı açıklamaya göre, Mikhail Fridman'a ait Alfa Group'a olan borcunu geri ödemek için 2 milyar dolara kadar kredi bulma konusunda görüşmeler yürütüyor.
Görüşmelerin kamuoyuna açık olmadığı için ismini vermek istemeyen kaynaklar, Çukurova'nın, Alfa'dan Türkiye'nin en büyük mobil telefon operatörü Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin yüzde 13.7'lik payını alabilme çabaları dahilinde, bankalarla 1.5 milyar dolar ile 2 milyar dolar arası kredi için pazarlıklar yürüttüğünü belirtti. Bu pay, Çukurova'nın 1.7 milyar dolarlık kredide temerrüde düşmesinin ardından Alfa tarafından teminat olarak alınmıştı.
Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu ve Turkcell'in kurucu ortaklarından biri olan İstanbul merkezli grup, iki kaynağa göre, BP Plc'nin eski CEO'larından Tony Hayward ile ortak sahip olduğu petrol arama ve üretim şirketi Genel Energy Plc'deki varlıklarını yeni krediler için teminat olarak gösterebilir. Kaynaklar, grubun İsviçre bankası Banque de Commerce & de Placements ve çelik boru üreticisi Noksel Çelik Boru AŞ'deki paylarını da teminat olarak göstermeyi düşünebileceğini kaydediyorlar.
Aynı kaynaklar, Çukurova'nın, Alfa'nın yatırım birimi Altimo tarafından tutulan yüzde 13.7'lik Turkcell payını da bankalara yeniden teminat olarak göstereceğini belirttiler. Bloomberg'in İstanbul'daki Çukurova'ya bugün gönderdiği epostalar ve telefon aramalarının geri dönüşü yapılmadı.
Bu gelişmeler, bazı İngiliz Devletler Topluluğu ülkeleri için son temyiz mahkemesi olan Privy Council, 30 Ocak'ta, Çukurova'ya Turkcell payını geri alabilmek amacıyla borcunu geri ödemesi için fırsat verilmesi yönünde karar almıştı. Bu payın piyasa değeri, 1 Şubat'ta İstanbul Borsası kapanış fiyatı olan 10.8 liraya göre, 3.26 milyar liraya (1.86 milyar dolar) tekabül ediyor.
Mahkeme ayrıca, 2005 yılındaki orijinal 1.7 milyar dolarlık krediden kalan 1.35 milyar dolarlık ana para için ne kadar faiz ödenmesi konusunda ilerideki oturumlarda karar alacağını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)