BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCredit Suisse'de casusluk skandalı CEO'yu yerinden etti----

Credit Suisse'de casusluk skandalı CEO'yu yerinden etti

Credit Suisse'de casusluk skandalı CEO'yu yerinden etti
07 Şubat 2020 - 09:28 www.finansgundem.com

Casusluk skandalıyla koltuğu sarsılan Credit Suisse CEO'su görevinden ayrıldığını açıkladı. CEO'luk görevine Tidjane Thiam yerine Thomas Gottstein geçti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse Group'da casusluk skandalı, bankanın CEO'su Tidjane Thiam'ı istifa ettirdi. Yatırımcılarla şirket yöneticileri arasındaki gerginliğin derinleşmesi üzerine Credit Suisse Group AG İcra Kurulu Başkanı (CEO)Tidjane Thiam görevden ayrıldı, yerine yerine Thomas Gottstein geçti. 

Thiam istifasıyla ilgili konuşmasında, “İki eski mesai arkadaşımızın gözetlendiğine dair bilgim yoktu. Bu, hiç şüphesiz Credit Suisse’i rahatsız etti ayrıca endişe ve acıya neden oldu. Bu olduğu için pişmanı, asla yaşanmamalıydı” ifadelerine yer verdi.

Credit Suisse Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantıda Tidjane Thiam'ın istifasını oy birliği ile kabul etti ve yerine Credit Suisse Switzerland Ltd CEO'su Thomas Gottstein'ın getirilmesini kabul etti. Gottstein'dan boşalan göreve ise Andre Helfenstein getirildi.Tidjane Thiam dördüncü çeyrek ve 2019 yılı mali sonuçlarının sunumun ardından 14 Şubat'ta görevinden ayrılacak.

Banka casusluk haberleriyle sarsılmıştı

Credit Suisse’in yıldız bankacısı Iqbal Khan geçen eylül ayında bankanın en büyük rakibi UBS Group AG’ye katılacağını açıklamıştı. Bu sırada Credit Suisse’in yıldız bankacıya casusluk yaptığı ortaya çıktı. Skandalın ardından ortaya çıkan ayrıntılar şirketin içerisinde bulunduğu çalkantılı havayı net bir biçimde gösteriyor. Aynı yılın başlarında bankada iki yönetici arasında kişisel bir anlaşmazlığı ve bir müteahhidin intihar etmesi gibi şoke edici haberler de yayıldı. Normalde sakinlik ve profesyonellikle ünlenen Zürih'teki iş çevreleri Credit Suisse haberleriyle sarsıldı.

Banka tarafından yürütülen bir iç soruşturmada, Thiam'ın casusluktan haberi olmadığı ve operasyondan sorumlu baş operasyon şefi Pierre-Olivier Bouee'nin sorumlu olduğu sonucuna varıldı. Bouee geçen yılın sonlarında bankadan kovuldu. Kısa bir süre sonra insan kaynakları şefi Peter Goerke'nin de takip edildiği ortaya çıktı ve banka tekrar Bouee'yi suçladı. Tüm bu olaylar silsilesi şirket yatırımcıları ile yönetim kurulu arasında gerginliğin artmasına sebep oldu.

İlk Afrika kökenli CEO'ydu

Fildişi Sahili doğumlu olan Tidjane Thiam, Credit Suisse'in ilk Afrika kökenli CEO’suydu ve 2015’te bu yana görevini yürütüyordu. Thiam, geçen ay İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’nda ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte yemek yiyen birkaç yöneticiden biriydi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)