BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse yeni çalışma modelini açıkladı----

Credit Suisse yeni çalışma modelini açıkladı

Credit Suisse yeni çalışma modelini açıkladı
06 Temmuz 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

İsviçre’nin en büyük iki yatırım bankasından biri olan Credit Suisse pandemi sonrası yeni çalışma sistemine geçiyor. Banka çalışanlarına maksimum seviyede esnek çalışma olanağı tanımayı hedefliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse, pandemi sonrası için personeline "maksimum esneklik" sağlayacak yeni bir çalışma modeli sundu. İsviçre bankası söz konusu modeli banka çapında yaptıkları bir anket sonucu çalışanların büyük bir kısmının ofis dışında daha mutlu olduğu sonucuna ulaşılmasının ardından kullanıma sunuldu.

Financial News’in haberine göre yapılan açıklamada, İsviçre bankasının ‘Way We Work’ (Bizim Çalışma Biçimimiz) girişimi adı verilen yeni bir esnek çalışma modeli başlattığı belirtildi.

Yeni plan İsviçre'de kullanıma sunulmakla birlikte, Kovid kısıtlamaları izin verdiğin ölçüde diğer ülkelerde de uygulanacak.

Açıklamada, çalışanların ofiste ne kadar zaman geçirmek istedikleri ve gelmek istedikleri günler konusunda bireysel ekipleri ve vardiya yöneticileriyle anlaşmak durumunda kalacakları belirtildi. Açıklamada ofislerin "yüz yüze işbirliği, sosyal temas ve işyerinde yapılması gereken tartışmalar" için önemli bir alan olmaya devam edeceği belirtiliyor.

Credit Suisse İsviçre’nin CEO’su olan André Helfenstein konuyla ilgili açıklamasında, “Salgın sonrası dünyaya hazırlanırken, çalışma düzenlemeleri söz konusu olduğunda amacımız daha esnek ve hızlı olmaktır. The Way We Work, çalışanlara daha fazla esneklik ve seçim özgürlüğü sağlayan öncü çalışma modelimizdir. Modern bir işveren olarak, çalışanlarımızın iş-yaşam dengesinin daha da iyileştirilmesinde üzerimize düşen rolü oynamak istiyoruz" dedi.

Credit Suisse, Wall Street’teki rakiplerinin personeli ofise çağırmakta ısrar etmesine karşın çalışanları için esnek çalışmayı kalıcı olarak uygulayan en son Avrupa bankası oldu. Bir diğer İsviçre bankası UBS, çalışanların ofiste üç güne kadar geçirmesini hedefleyen hibrit bir çalışma düzenlemesini uygulayacak. UBS çalışanlarının üçte ikisinin ofiste olmasını istiyor. HSBC, Standard Chartered ve Deutsche Bank da yeni esnek çalışma programları uygulamaya alan bankalar arasında.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Mart ayında çalışanlarına, çoğunluğun yeni hibrit çalışma programı kapsamında evden iki güne kadar çalışabileceğini söyleyen Citigroup, Wall Street yatırım bankaları arasında daha esnek çalışma düzenlemeleri sunan tek banka olmuştu. Bankanın CEO’su Jane Fraser ve Yatırım Bankacılığı Eş Başkanı Manolo Falco geçen hafta yaptıkları açıklamada, bu yaklaşımın kendilerine yeni yetenekleri çekme konusunda rakiplerine karşı avantaj sağlayacağını söylemişti.

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

 

Bankalar pandemi öncesine dönemiyor!

 

Goldman Euro 2020’nin şampiyonunu açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)