BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor----

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor

Citigroup genç bankacıları 'maaş zammı'yla elinde tutmaya çalışıyor
05 Temmuz 2021 - 15:10 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından birisi olan Citigroup genç analistlerin maaşlarını artırdı. Citi’nin bu kararı genç çalışanlarını kadrosunda korumayı hedefleyen diğer finans devlerinin attığı adımlarla benzerlik gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans devleri bir süredir zor şartlarda çalışmaktan rahatsızlığını dile getiren genç bankacıların şartlarını iyileştirmeye çalışıyor. Financial News’in haberine göre Wall Street’in altı büyük bankasından biri olan Citigroup genç çalışanların ödemelerini artırıma kararı aldı.

Habere göre Citi’nin Bankacılık, Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Birimleri Küresel Eş Başkanları Tyler Dickson ve Monolo Falco tarafından yayınlanan şirketi içi paylaşıma göre ABD’li yatırım bankası analistlerin, benzeri pozisyonlarda çalışanların ve başkan yardımcılarının maaşlarını artırma kararı aldı.

Citi, Wall Street’teki rakip bankalarla aynı doğrultuda maaşları 25.000 dolara kadar artırdı. Analistlerin ilk yıl ödemeleri 100.000 dolar olacak.

JPMorgan da yatırım bankacılığı analistleri için giriş seviyesi maaşlarını 1 Temmuz'da 100 bin dolara yükseltmişti. Bank of America Nisan ayında başkan yardımcılarının maaşlarını 25 bin dolar artırmıştı. İşe alım konusunda uzmanlaşan şirketler New York’taki ilk yıl analist maaşlarının genellikle 85 ila 90 bin dolara yükseldiğini belirtiyor.

Citi’den yapılan açıklamada, “April Town Hall merkezimizdeki her yıl yaptığımız değerlendirmelerimizde küresel birimlerimizdeki maaş ve ikramiye seviyelerimizi analiz ediyoruz ve hem mevcut piyasa koşullarına hem de Citi’nin performansına göre karar veriyoruz. Sonuç olarak çoğu bölgede program başkan yardımcısı, yardımcı görevler ve analist görevlerindeki çalışanlarımız için 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere Ağustos ayında ödemelere yansıyacak biçimde taban maaşlarımızı artıracağız” ifadelerine yer verildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dev yatırım bankaları özellikle geçtiğimiz yıl Goldman Sachs’ın genç analistlerinin sosyal medya üzerinden zor şartlarda çalıştıklarını bir slayt gösterisi üzerinden paylaşmasından bu yana iyileşme eğilimi gösteriyor. Finans sektörünün genç yetenekleri pandemi döneminde mesai saatlerinin dışarısında çalıştırıldıkları, izin günlerine riayet edilmediği ve yönetim kademesindeki bireylerin kendi işlerini yeni çalışanlara yüklediği konusunda şikayet ediyordu. Genç yetenekler hayat standartlarının düşmesi sebebiyle bankalardan ayrılmayı değerlendirdiklerini belirterek finans devlerini bir istifa dalgası tehdidiyle karşı karşıya bırakmıştı.

Rus KOBi bankası iflasın eşiğinde

 

Inveo, yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu

 

Yeni bir katılım bankası kuruluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)