BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporGoldman Euro 2020’nin şampiyonunu açıkladı----

Goldman Euro 2020’nin şampiyonunu açıkladı

Goldman Euro 2020’nin şampiyonunu açıkladı
06 Temmuz 2021 - 15:11 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankalarından birisi olan Goldman Sachs oluşturduğu olasılık modeli üzerinden Euro 2020’nin şampiyon olamaya en yakın ülkeyi açıkladı. Modele göre kupaya en yakın ekip İngiltere

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev Wall Street bankası Goldman Sachs'ın olasılık modeli İngiltere'nin Euro 2020’yi kazanarak 1966'dan bu yana ilk kez büyük bir uluslararası futbol turnuvasından galip ayrılacağını öngörüyor. İngiltere Euro 2020’de Çarşamba günü Danimarka’yla yarı final karşılaşmasına çıkacak.

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere Cumartesi günü Ukrayna'yı rahat bir şekilde mağlup ederek İngiltere'nin 25 yıllık sonra ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale kalmasını sağlamıştı. Rakibi Danimarka ise Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup etti.

Yarı finalin diğer ayağında İtalya, dünya sıralamasında en tepede yer alan Belçika’yı mağlup ederek yarı finale yükselirken İspanya ise turnuvanın flaş takımı İsviçre’yi penaltı atışlarıyla kıl payı mağlup etmişti.

CNBC’nin haberine göre, çeyrek final fikstürünün sonuncusunun ardından, Goldman Sachs’ın Ekonomi Departmanı’ndan Christian Schnittker Pazar günü ‘Kupa muhtemelen eve dönüyor’ başlıklı bir not yayınladı.

Schnittker açıklamasında, “İtalya’nın Belçika’yı 2-1 mağlup etmesi modelimiz için şok etkisi yarattı. Model şu ana kadar Belçika’yı kupayı evine götürmeye en yakın takım olarak görüyordu” ifadelerine yer verdi.

Ekonomist, “İspanya’nın İsviçre karşısında galip gelmesiyle Salı günü (bugün) oynanacak yarı finalde modelimiz az farkla bir İspanyol zaferini öngörüyor. Belçika’nın turnuvadan elenmesiyle modelimiz Ukrayna’yı 4-0 mağlup eden İngiltere’yi Avrupa Şampiyonası’nın favori takımı olarak görüyor” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un haberine göre Goldman'ın olasılık modeline göre, İngiltere'nin finale ulaşma şansı %57,7 ve turnuvayı kazanma şansı %31,9. Bu oran diğer takımlarda sırasıyla İspanya için %54,6 ve %24,6, İtalya içinse %45 ve %22,4.

Modele göre Danimarka ise turnuvayı kazanma şansı en az takım olarak görülüyor. Danimarka’nın yarı finale çıkma olasılığı %42,3 ve kupayı kazanma şansı %21,1.

Goldman Sachs modeli, İngiltere'nin Danimarka'yı 2-1 yenmesini bekliyor. Bu aynı zamanda İngiltere kalecisi Jordan Pickford'un turnuvadaki ilk golünü ağlarında göreceği anlamına geliyor. Modele göre bu akşamki maçta, İspanya İtalya'yı uzatmalarda 2-1 mağlup edecek.

Dev bankanın oluşturduğu model, takımların kadro gücü, son maçlardaki formları, maçların oynanacakları yerler ve takımların büyük turnuvalardaki performansları da dahil olmak üzere bir dizi faktörü dikkate alıyor. Model 1980’den bu yana oynanan yaklaşık 6 bin maçın verilerini inceliyor.

Bununla birlikte, Wall Street devi Mayıs ayında modeli ilk kez açıkladığında tüm tahminlerin "son derece belirsiz" kaldığını kabul etti. Bu aynı zamanda futbolun sürprizlere açık olan doğasından kaynaklanıyor.

A Milli Futbol Takımı EURO 2020'ye veda etti

 

Pandeminin Avrupa futboluna maliyeti 9 milyar euro

 

Cüneyt Çakır’a EURO 2020’de görev

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)