BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse çok sayıda şubesini kapatacak----

Credit Suisse çok sayıda şubesini kapatacak

Credit Suisse çok sayıda şubesini kapatacak
25 Ağustos 2020 - 16:48 www.finansgundem.com

Credit Suisse, salgın sırasında çevrimiçi ve mobil bankacılıkta yaşanan bir artışın yol açtığı yeniden yapılanma programı kapsamında İsviçre'deki 37 perakende şubesini kapatacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası, Kuzey Aargau Kantonu’ndaki Neue Aaargauer Bank iştiraki ile Credit Suisse’in birleşmesinden kaynaklanan iş kesintilerinin "kaçınılmaz" olduğunu söylüyor. Söz konusu hamleyle Credit Suisse’in İsviçre şube ağı yıl sonuna kadar 146’dan 109’a düşecek.

Bankadan yapılan açıklamada, "Sadece son iki yıl içinde, Credit Suisse'de çevrimiçi bankacılık kullanımı yaklaşık %40 oranında artarken, mobil bankacılık kullanımı iki kattan fazla arttı. Kovid-19 krizi bu eğilimleri daha da hızlandırdı. Buna karşılık, şubelere yapılan ziyaret sayısı yıllardır azalıyor" ifadelerine yer verildi.

Banka ayrıca, daha karmaşık danışmanlık ihtiyaçları olan ve bireysel danışmanlık bekleyen müşterilerle öncelikli olarak bankacılık işlemlerini dijital olarak veya telefon hizmetlerinin desteğiyle yürüten müşterilere daha fazla odaklanmayı planladıklarını da açıkladı.

Banka bu amaçla ekim ayı sonunda dijital bankacılığa odaklanan bir yatırım teklifiyle "geleceğe yönelik" bir şube konsepti sunarak danışmanlık hizmetleri ve dijitalleşmeye ek yatırımlar yapmayı hedefliyor.

İsviçre Ulusal Bankası ve Credit Suisse’in CEO’su Andrè Helfenstein konuyla ilgili yaptığı yorumunda, “Dijitalleşme dört bir yanımızda gerçekleşiyor ve hızla ilerlemeye devam edecek. Lider bir uluslararası banka olarak, teklifimizle müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarına sürekli olarak adapte ettiğimizi ve kaynaklarımızı kârlı büyüme fırsatlarıyla bu alanlara dağıtmamızı garanti altına alıyoruz. Şube ağımızda yaptığımız değişikliklerle aynı anda dijital çözümler ve daha karmaşık ihtiyaçları olan müşterilere danışmanlık hizmetleri için yaptığımız yatırımlar ileriye doğru atılmış mantıklı bir adımı temsil ediyor” dedi.

Banka, yılda 400 milyon İsviçre Frangı tasarruf yaratması beklenen dönüşüm sonucunda kaç çalışanın işine son verileceğini açıklamasa da, şu anda İsviçre Ulusal Bankası ve Credit Suisse Personel Konseyleri ile istişare halinde olduğunu ifade ediyor. Erken dönem raporları 500 kadar personelin içine son verilebileceğini belirtiyor.

Credit Suisse, İsviçre'de çalışan sayısını azaltabilir

 

Finans devlerinde kan kaybı! Hangi bankalar personel çıkarıyor?

 

Finans dünyasının saatli bombası: Brexit görüşmeleri

 

ABD bankacılık devinden dijital bankacılık hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)