BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankacılık devinden dijital bankacılık hamlesi----

ABD bankacılık devinden dijital bankacılık hamlesi

ABD bankacılık devinden dijital bankacılık hamlesi
24 Ağustos 2020 - 11:23 www.finansgundem.com

Wall Street’in en büyük bankalarından JPMorgan Chase İngiltere’deki dev finansal teknoloji şirketlerine rakip olmaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalı bankacılık devi JPMorgan Chase 2021’nin dijital bankacılık şirketiyle İngiltere piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Sky News’in haberine göre JPMorgan, Chase markalı dijital bankayla birkaç yıldır İngiltere piyasasına girmeyi hedefliyor. Habere göre hedef 2021’in başı.

Amerikan devinin bulut teknolojileri ihtiyaçları için Amazon Web Services ile dijital altyapı için 10x Future Technologies ile anlaşma yaptığı belirtiliyor.

JPMorgan'ın, 2019 yılında Eski Barclays Patronu Antony Jenkins tarafından kurulan fintech şirketi 10x'te büyük bir sermaye yatırımı planladığı söyleniyordu.

Chase kalabalık bir pazara giriyor

Banka, Marcus markasını 2018 yılında İngiltere'de piyasaya süren ve şu anda 500.000'den fazla müşterisi bulunan rakip Goldman Sachs'ın piyasa liderliğini takip edecek. Korona virüs salgını sırasında mevduat akını ardından haziran ayından bu yana dijital banka yeni müşterilere tasarruf hesabını kapalı tutuyor.

JPMorgan'ın daha önceki dijital bankacılık girişimi kısa sürmüştü. Mobil bankacılık markası Finn ile piyasaya giren JPMorgan Haziran 2019'da bir seneden kısa bir sürede kapandı.

İngiltere'de Wall Street devlerinin yanı sıra, Monzo, Atom, Starling ve Revolut gibi finansal teknolojilerine rakip olacak JPMorgan Chase kalabalık bir pazara girecek.

Altında üretim rekoru geliyor

 

Dolar düşse de konumunu kaybetmez

 

En seçkin Arap bankacı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)