BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCleveland Fed Başkanı'ndan faiz artırım mesajı----

Cleveland Fed Başkanı'ndan faiz artırım mesajı

Cleveland Fed Başkanı'ndan faiz artırım mesajı
04 Ekim 2023 - 07:24 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonomik görünümün son toplantıdaki gibi olması halinde bir faiz artışı daha yapacağını açıkladı.


Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Salı günü yaptığı açıklamada, uzun vadeli tahvil getirilerindeki bir artışın olası olduğunu kabul etmesine rağmen, ekonominin Eylül ayındaki FOMC toplantısı öncesi ile aynı performansı göstermeye devam etmesi halinde Fed'in bir sonraki politika toplantısında yeni bir faiz artışını destekleyeceğini söyledi.

Gazetecilere konferans görüşmesinde gazetecilere verdiği demeçte, "Ekonomi son toplantımızdaki gibi bir sonraki toplantıdaki gibi görünürse, daha fazla faiz artışı yaparım" dedi.

Ancak bu yıl merkez bankasının Faiz belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi'nde oylamaya sahip olmayan Mester, Fed için bundan sonra gelecek olanın hâlâ hareketli bir hedef olduğu konusunda uyardı.

Yetkili, yıl sonuna doğru politika görünümü hakkında "Şu anda size Kasım toplantısında, Aralık toplantısında ne olacağını söyleyemem ama yine de bekleyip ekonominin nasıl gelişeceğini görmemiz gerekecek" dedi.

FOMC'nin 31 Ekim-Kasım tarihlerinde toplanması planlanıyor.

Yellen'dan ekonomi açıklaması: Çok iyimserim

 

Bostic: Fed'in faiz hamlesi için acelesi yok

 

İsviçre Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)