BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBostic: Fed'in faiz hamlesi için acelesi yok----

Bostic: Fed'in faiz hamlesi için acelesi yok

Bostic: Fed'in faiz hamlesi için acelesi yok
03 Ekim 2023 - 16:06 www.finansgundem.com

Bostic, "Faiz artırımı için acelem yok, indirim için de acelem yok. Sabırlı olmaya hazırım. Daha fazla bir şey yapmamız için bir aciliyet olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ekonominin yavaşlaması ve enflasyonun düşmesiyle birlikte Fed'in politika faiz oranını yeniden yükseltmesi için acil bir durum olmadığını, ancak Fed'in faiz indirimine gitmek için de acelesinin bulunmadığını, Faiz indiriminin muhtemelen uzun zaman alacağını söyledi.

Bostic, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Faiz artırımı için acelem yok, indirim için de acelem yok. Sabırlı olmaya hazırım. Daha fazla bir şey yapmamız için bir aciliyet olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Fed faizinin sınırlayıcı bölgede olduğunu ve enflasyonun düşmesine yardım ettiğini savunan Bostic, "Ancak Fed'in enflasyonu hedefe getirmek için hala alması gereken yol var" dedi.

Piyasanın bundan sonra ekonominin ne kadar yavaşlayacağını izlemesi gerektiğini belirten Bostic, "Enflasyon düşmeye devam ettikçe, dünlanın hareket etmesini izin verilmeli ve sabırlı olunmalı. Enflasyon bekleyişleri yükselmedikçe Fed sabırlı olmayı başabilir" diye konuştu.

Ekonomistlerden Fed ve ECB’ye çağrı: Sabırlı olup bekleyin

 

Fed yetkililerinden şahin mesajlar

 

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)