BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed yetkililerinden şahin mesajlar----

Fed yetkililerinden şahin mesajlar

Fed yetkililerinden şahin mesajlar
22 Eylül 2023 - 19:22 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, ABD'de enflasyonun inatçı seyrettiğini, bunun daha fazla faiz artışına neden olabileceğini söyledi

2 Fed yetkilisi inatçı seyreden enflasyon nedeniyle daha fazla faiz artışı olabileceği sinyali verdi.

Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun hedefe ulaşması için birden fazla faiz artışının masada olabileceği mesajı verdi.

BOWMAN: DAHA FAZLA FAİZ ARTIŞI BEKLİYORUM

Fed’in en şahin isimlerinden olan ve FOMC’de oy hakkı bulunan Bowman bir etkinlikte yaptığı konuşmada birden fazla artışın gerekebileceğini söyledi. Enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve mücadelenin yıllar sürebileceğini belirten Bowman “enflasyonu yüzde 2’lik hedefe döndürmek ve kısıtlayıcı seviyede tutmak için daha fazla Faiz artışları bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Görünümün belirsiz olduğunu ifade eden Bowman artan enerji fiyatlarının enflasyondaki iyileşmeyi tersine çevirebileceği uyarısı yaptı.

COLLİNS: DAHA FAZLA SIKILAŞMA MASADAN KALKMIŞ DEĞİL

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunan Collins de yüksek enflasyonla mücadelenin devam ettiğini ve daha fazla sıkılaşmanın masada olduğunu belirtti.

Collins, son enflasyon rakamlarının cesaret verici olsa da zafer ilan etmek için erken olduğunu belirterek “Faiz oranlarının önceki tahminlerden daha uzun süre yüksek kalması gerekebilir. Daha fazla sıkılaşma da masadan kalkmış değil.” değerlendirmesini yaptı.

Bu açıklamalar, Fed’in faizleri değiştirmeme kararının 2 gün sonrasında geldi. Her iki yetkili, Çarşamba günü alınan kararı desteklediklerini söyledi.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi beklentilerin altına geriledi

 

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti

 

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

 

Powell'dan faiz kararı sonrası 'sıkılaşma' mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)