BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman, Fed faiz tahminini revize etti----

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti
21 Eylül 2023 - 09:38 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisi 2024 dördüncü çeyreğe öteledi, bu yıl faiz artırımı beklemiyor

Goldman Sachs ekonomistleri, FOMC toplantısından gelen şahin mesajlar sonrasında Amerikan Merkez Bankası (Fed)'ndan faiz indirimi beklentilerini 2024 ikinci çeyrekten dördüncü çeyreğe ötelediler,.

Fed çarşamba günü gösterge faiz oranını değiştirmeyerek %5,25 - %5,5 aralığında tuttu ve açıklanan projeksiyonlar, daha önce tahmin edilen 100 baz puan olan Faiz indirim beklentilerinin 50 baz puana gerilediğini gösterdi.

Jan Hatzius liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, "Bugün katılımcılar, para politikasındaki sıkılaştırmanın gelecek yıl büyüme üzerinde uzun bir gecikmeyle baskı yaratabileceği görüşünden uzaklaşıyor gibi göründü, bu da kesinti için bir argümanı zayıflatıyor. Bunun, FOMC'nin kesintiye gitmesi için enflasyonun daha önce varsaydığımızdan daha fazla düşmesi gerektiği anlamına geldiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandılar.

Barclays, Fed'in 2024 yılındaki son üç toplantısının her birinde faiz indirimi yapmasını bekliyor. Morgan Stanley ise hala ilk faiz indiriminin 2024 Mart ayında yapılacağı beklentisini sürdürüyor.

Goldman ve Morgan Stanley bu yıl başka bir faiz artışı beklemezken, Barclays, BofA ve Citigroup Fed'in Kasım toplantısında 25 baz puanlık bir artış daha yapacağını düşünüyorlar.

Fed kararı piyasada negatif okundu

 

JPMorgan: Fed faiz oranını artırmaya devam etmek zorunda

 

Fed faizlerde değişikliğe gitmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)