BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, Avrupalı şirketler için yatırım yapılacak en iyi ülke olma özelliğini kaybediyor----

Çin, Avrupalı şirketler için yatırım yapılacak en iyi ülke olma özelliğini kaybediyor

Çin, Avrupalı şirketler için yatırım yapılacak en iyi ülke olma özelliğini kaybediyor
10 Mayıs 2024 - 07:37 www.finansgundem.com

Çin'deki Avrupa Birliği Ticaret Odası tarafından yapılan bir ankete göre, firmaların jeopolitik risklerden kaçınarak Güneydoğu Asya ve Avrupa'ya yönelmesi nedeniyle Çin yatırım yapılacak en iyi ülke olma özelliğini kaybediyor.

Bu yılın başlarında Çin'deki Avrupa Birliği Ticaret Odası tarafından yapılan bir ankete katılan firmaların sadece %13'ü ülkeyi yatırımlar için en önemli hedef olarak görürken, bu oran kayıtların tutulmaya başlandığı 2010'dan bu yana görülen en düşük oran oldu. Çin'i yatırım için en önemli hedef görenlerin oranı 2021'de %27'ye kadar yükselmişti.

Bugün yayınlanan ankete göre, şirketler o dönemde Çin'deki büyüme konusunda daha iyimserdi, ancak şimdi Çin ile diğer ülkeler arasındaki "ayrışmanın" etkisini hafifletmek ve başka yerlerde fırsatlar bulmak için yatırımlarını giderek daha fazla kaydırıyorlar.

Karamsar tepkiler, Başkan Xi Jinping'in Kasım ayında dünyanın en büyük ikinci ekonomisine erişimi kolaylaştırmak için daha "iç açıcı" önlemler alma sözüne rağmen Çin'in yabancı firmalar için azalan cazibesini vurguluyor. Kötüleşen duyarlılık, pandeminin büyük ölçüde devre dışı kaldığı bir ülke görünümünü yansıttığı için özellikle endişe verici ve zorlukların uzun vadeli olduğunu gösteriyor.

Ticaret Odası Başkanı Jens Eskelund Perşembe günü düzenlediği basın brifinginde, "Şu anda gördüğümüz şey, iç ekonomideki sorunlara ilişkin bu algının artık daha kalıcı bir nitelik kazanmaya başladığıdır. Bu da şirketlerin beklentilerini ayarlamaya başladıkları anlamına geliyor" dedi.

Biden, Çin'e gümrük vergilerine ilişkin kapsamlı bir karar açıklayacak

 

Almanya ve ABD'nin ticaret ortaklığı Çin'i geride bıraktı

 

ABD'li biyoteknoloji şirketlerinin y'u Çin şirketleri ile çalışıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)