BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomistlerden Fed ve ECB’ye çağrı: Sabırlı olup bekleyin----

Ekonomistlerden Fed ve ECB’ye çağrı: Sabırlı olup bekleyin

Ekonomistlerden Fed ve ECB’ye çağrı: Sabırlı olup bekleyin
28 Eylül 2023 - 19:23 www.finansgundem.com

Societe Generale Kıdemli Ekonomisti Michala Marcussen ve İngiltere ile Avrupa Merkez Bankası’nın bazı eski üyeleri, Fed ve ECB’nin ekonomilere aşırı zarar vermeden faiz oranlarını artırdığını, şimdi ise ‘sabırlı’ olup beklemeleri gerektiğini belirtti

Societe Generale Kıdemli Ekonomisti ve İngiltere ile Avrupa Merkez Bankası’nın eski üyeleri, Avrupa Merkez Bankası ve Fed’e faiz artırımlarına ara verip artışların gecikmeli etkilerini bekleme çağrısı yaptı.

Bazı önde gelen ekonomistler, ABD ve Euro Bölgesi’nde politika yapıcıların ekonomilere aşırı zarar vermeden faiz oranlarını artırdığını, şimdi ise ‘sabırlı’ olup beklemeleri gerektiğini belirtti.

ENFLASYONDA KISA VADELİ SIÇRAMA OLSA BİLE, SABIRLI OLMAK GEREKLİ

Societe Generale Kıdemli Ekonomisti Michala Marcussen, Avrupa Merkez Bankası eski üyesi Lucrezia Reichlin, İngiltere Merkez Bankası eski üyesi Silvana Tenreyro ve Chicago Üniversitesi Profesörü Veronica Guerrieri enflasyonda kısa vadeli bir sıçrama olsa bile Faiz konusunda sabırlı olmak gerektiğine dikkat çekti.

DAHA FAZLA SIKILAŞMANIN FAYDASI, RİSKLERE KIYASLA DAHA AZ OLABİLİR

Ekonomistler ortak olarak yayınladıkları bir metinde “Ekonomilerin absorbe etmesi gereken arz şokunun boyutu ve para politikasının etkilerinin gecikmeli olarak görüldüğü düşünüldüğünde, daha fazla sıkılaşmanın sağlayacağı fayda, risklere kıyasla daha az olabilir. Bu durum özellikle de Euro Bölgesi ekonomisi için geçerli” değerlendirmesini yaptı.

Fed’in yol haritasına dair de görüşlerini aktaran ekonomistler faiz artırımlarının etkilerini görmek için agresif para politikasının durması gerektiğini belirtti. Açıklamada “Para politikasında sıkılaşmanın ekonomilere olan gecikmeli etkileri henüz görülmedi” ifadesine yer verildi.

Küresel piyasalar şahin Fed beklentisiyle negatif seyrediyor

 

Piyasalarda Fed'in yankıları sürüyor

 

Fed yetkililerinden şahin mesajlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)