BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa İsviçre Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi----

İsviçre Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi

 İsviçre Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentisi
03 Ekim 2023 - 10:52 www.finansgundem.com

Çekirdek enflasyondaki düşüşün İsviçre Merkez Bankası'na 2024'ün başlarında faiz indirimi için zemin hazırladığı belirtildi.

İsviçre'de manşet enflasyon eylül ayında özellikle artan petrol fiyatlarının etkisiyle yükseldi; ancak çekirdek enflasyonda yaşanan düşüş 2024'te İsviçre Merkez Bankası(SNB) için faiz indirimine zemin hazırladı.

Capital Economics ekonomisti Adrian Prettejohn, SNB'nin 2014 yılının ilk yarısında faiz indirimine başlayabileceğini söyledi.

İsviçre'de tüketici fiyatları yüzde 1,6'dan yüzde 1,7'ye yükselirken, çekirdek enflasyon yüzde 1,5'ten yüzde 1,3'e geriledi.

Ekonomist, manşet enflasyonun muhtemelen yılın geri kalanında mevcut seviyelerde kalacağını, ardından 2024'ün başlarında yüzde 1,0 civarına düşeceğini, bunun da SNB'yi muhtemelen Mart gibi erken bir zamanda Faiz oranlarını düşürmeye başlamaya teşvik edeceğini belirtti.

İsviçre Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

İsviçre'nin büyüme tahmininde düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)