BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen'dan ekonomi açıklaması: Çok iyimserim----

Yellen'dan ekonomi açıklaması: Çok iyimserim

Yellen'dan ekonomi açıklaması: Çok iyimserim
04 Ekim 2023 - 00:25 www.finansgundem.com

Fortune tarafından düzenlenen bir etkinlikte, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "ABD'nin ekonomik görünümü konusunda çok iyimserim" dedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, son derece güçlü bir işgücü piyasası bağlamında kısa vadede enflasyonun düştüğünü belirterek, ABD ekonomisinin görünümü konusunda "çok iyimser" olduğunu, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarının daha uzun bir süre yüksek kalabileceğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fortune tarafından düzenlenen bir etkinlikte, ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son derece güçlü bir iş gücü piyasası bağlamında kısa vadede enflasyonun düştüğünü belirten Yellen, "ABD'nin ekonomik görünümü konusunda çok iyimserim." dedi.

Yellen, sürdürülebilir bir maliye politikasının önemini vurgulayarak, mevcut borç seviyesinin yönetilebilir düzeyde olduğunu aktardı.

"SON BİRKAÇ AYDA REEL FAİZLERDE OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ GÖRÜYORUZ"

Uzun vadeli faiz oranlarının yüksek olmasının bir tehdit oluşturabileceğini belirten Yellen, "Yaptığımız tahmin, Faiz oranlarının daha normal seviyelere doğru yükseleceğini varsayıyor ancak özellikle son birkaç ayda sadece 10 yıllık nominal faizlerde değil, aynı zamanda reel faizlerde de oldukça önemli bir artış görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON DAHA UZUN BİR SÜRE YÜKSEK SEYREDEBİLİR"

Yellen, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarının daha uzun bir süre yüksek kalabileceğini ancak orta vadede faiz oranlarının daha normal seviyelere döneceğini belirtti. Janet Yellen, uzun vadeli faiz oranlarının da düşünülenden yüksek olmasının da mümkün olduğunu aktardı.

"YAPAY ZEKADAKİ GELİŞMELER İNANILMAZ DERECEDE HIZLI"

ABD'nin bazı kritik alanlarda Çin'e aşırı bağımlı olduğunu kaydeden Yellen, ülkenin Çin'den tamamen kopmadan bu risklerin bir kısmını ortadan kaldırması gerektiğini ifade etti.

Yellen, yapay zekadaki gelişmelerin sorulması üzerine ise bu alandaki ilerlemenin "inanılmaz derecede hızlı" olduğunu ve verimlilikte önemli bir fark yaratabileceğini söyledi.

Yellen: ABD ekonomisinin gerilemekte olduğuna dair işaret yok

 

Yellen: Enflasyonu kontrol altına alabileceğimden daha fazla eminim

 

Yellen, endişelere rağmen ABD ekonomisi için iyimser

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)