BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen: ABD ekonomisinin gerilemekte olduğuna dair işaret yok----

Yellen: ABD ekonomisinin gerilemekte olduğuna dair işaret yok

Yellen: ABD ekonomisinin gerilemekte olduğuna dair işaret yok
19 Eylül 2023 - 08:01 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Ekonominin gerileme riski altında olduğuna dair herhangi bir işaret görmüyorum" dedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin bir gerileme sürecine girdiğine dair herhangi bir işaret görmediğini söyledi. Bununla birlikte Yellen, Kongre'nin hükümeti ayakta tutacak yasaları geçirememesinin ekonomideki ivmeyi yavaşlatma riski taşıdığı uyarısında bulundu.

CNBC'ye konuşan Yellen, "Ekonominin gerileme riski altında olduğuna dair herhangi bir işaret görmüyorum" ifadelerini kullanırken, ABD işgücü piyasasının da güçlü kalmaya devam ettiğini ve enflasyonun düştüğünü de belirtti.

Yellen, Birleşik Otomobil İşçileri'nin Detroit'teki üç ABD'li otomobil üreticisine karşı başlattığı ve on yıllardır ABD'deki en iddialı endüstriyel işçi eylemlerinden biri olan grevin etkisini ölçmek için erken olduğunu belirterek, bunun ne kadar süreceğine ve kimlerin etkileneceğine bağlı olduğunu söyledi.

Başkan Joe Biden'ın toplu pazarlık ve sektörün iyi gitmesi nedeniyle işçilerin de "kazançlı çıkmasını" sağlama konusundaki kararlılığının altını çizen Yellen, işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini, ancak soğuduğunu ve "eskisi kadar sıcak olmadığını", bunun da enflasyonu %2'ye düşürme hedefi göz önüne alındığında önemli olduğunu söyledi.

Yellen, Fed'in faiz oranlarını yükseltme hamlelerinin konut piyasasını etkilemeye başladığını, ancak tüketici harcamalarının "oldukça sağlam" kaldığını da vurguladı.

Yellen: Enflasyonu kontrol altına alabileceğimden daha fazla eminim

 

Yellen, endişelere rağmen ABD ekonomisi için iyimser

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)