BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti’de kıyım projesi: Binlerce bankacı işten çıkarılıyor----

Citi’de kıyım projesi: Binlerce bankacı işten çıkarılıyor

Citi’de kıyım projesi: Binlerce bankacı işten çıkarılıyor
16 Kasım 2023 - 11:01 www.finansgundem.com

Citigroup aylardır sözü edilen yeniden yapılanma planını uygulamaya soktu. Wall Street devinin 240 bin çalışanının %10’unu işten çıkaracağı belirtiliyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük bankalarından Citigroup çalışanlarının büyük bir kısmını işten çıkaracak bir yeniden yapılanma programına başladı.

CNBC’nin haberine göre banka yöneticileri çarşamba günü çalışanları işten çıkarma konusunda bilgilendirdi ve gelecek haftaya kadar işten çıkarmaların devam edeceği belirtildi.

The Messenger’ın haberine göre Citi sözcüsü konuyla ilgili bankanın geçen hafta yaptığı bilgilendirmeye ek yeni bir açıklama yapmayı reddetti. Bankanın açıklamasında, “Firmayı yeniden organize etmek için attığımız adımların bazıları zorlu. Ancak sonuç olarak ortaya çıkan kararların içerdiğini kabul ettik. Bunlar yapımızı stratejimizle uyumlu hale getirmek ve 2022 Yatırımcı Günü'nde paylaştığımız planı sunmak için doğru adımlar” ifadelerine yer verildi.

Citi sözcüsü Danielle Romero-Apsilos daha önce The Messenger'a verdiği demeçte, Citi'nin ocak ayında dördüncü çeyrek bilançoları açıkladığında yeniden yapılanma planları hakkında daha fazla bilgi sağlayacağını söylemişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre CEO Jane Fraser'ın liderliğindeki, ABD'nin en büyük üçüncü bankası, yaklaşık yirmi yıldır en büyük kurumsal revizyonuna başlıyor. CEO’nun eylül ayında yaptığı açıklamaya göre bankayı birbirine bağlı beş iş birimine ayıran revizyon planında her işletmenin başkanları doğrudan Fraser'a rapor verecek.

Fraser, geçen ay CNBC ile yaptığı röportajda, "Değişim süreci oldukça açık: Çalışanlarımız başarılı olmak istiyor ve en yüksek performans gösterenler bunu çok hızlı bir şekilde atlatacak. Seyircilere yer yok. Kenarda durmak isteyenler için yerimiz yok" ifadelerine yer verdi.

Şirketten daha önce yapılan açıklamada, bankanın Bireysel Bankacılık ve Varlık Yönetimi ve Kurumsal Müşteriler Grubu ile bölgesel katmanlarının yeniden yapılanma sürecinde ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Eylül ayında yeniden yapılanma planlarının açıklanmasından bu yana Fraser, değişikliklerin bir parçası olarak işten çıkarmalar olacağını defalarca dile getirdi. Fraser banka çalışanlarına gönderdiği bir mesajda “Bazı çok yetenekli ve çalışkan meslektaşlarımıza veda edeceğiz” uyarısında bulundu.

Banka içerisinde ‘Bora Bora Projesi’ olarak bilinen yeniden yapılanma sürecinde Citi’nin 240 bin çalışanının %10’unun işten çıkarılmasının söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Citi İnsan Kaynakları Baş Sorumlusu Sara Wechter geçen ay personele gönderdiği notta bazı pozisyonların değişeceğini, yeni pozisyonların ortaya çıkarılacağını ve bazı pozisyonların ortadan kaldırılacağını yazdı. Wechter ‘bu değişim katmanlarının kasım ayında açıklanmasının planlandığını’ belirtti. Kıdemli yetkilinin notunda ortadan kaldırılan rollerdeki çalışanların başka pozisyonlara başvurabileceği ve şirketin mümkün olduğunca ihbar ve kıdem tazminatı sağlayacağı da eklendi.

Citi'den Kurumsal Müşteriler Grubu'nu bölme planı

 

Wall Street'in en güçlü kadınından uyarı: Ayak uyduramayan gitsin!

 

Citigroup dev portföyü HSBC'ye sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)