BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup dev portföyü HSBC'ye sattı----

Citigroup dev portföyü HSBC'ye sattı

Citigroup dev portföyü HSBC'ye sattı
09 Ekim 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Citigroup, Çin'deki tüketici varlıklarını portföyünü HSBC'ye satma kararı aldı. Anlaşma, yaklaşık 3,6 milyar dolarlık toplam mevduat ve yatırım varlıklarını kapsıyor

Citigroup, müşteriler, yönetim altındaki varlıklar ve mevduatlar dahil olmak üzere Çin tüketici varlık portföyünü HSBC Holdings'e satmayı kabul ettiğini duyurdu.

Anlaşma, yaklaşık 3,6 milyar dolarlık toplam mevduat ve varlık yönetimi yatırımını kapsıyor ve satışın 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Citigroup, HSBC ile vardığı anlaşmanın finansal detaylarını açıklamadı. 

Citi açıklamasında, "Bugünkü duyuru, Aralık 2022'de duyurulan Citi'nin Çin'deki tüketici bankacılığı işinin tasfiyesini ilerletiyor" dedi.

Citi, küresel strateji yenilemesinin bir parçası olarak Çin tüketici bankacılığından çıkma planını ilk olarak Nisan 2021'de duyurmuştu. Tüketici bankacılığı işi ağırlıklı olarak mevduat, fon ve yapılandırılmış ürün teklifleri ile zengin müşterilere hizmet veriyordu.

Citi'nin Çin'deki varlık portföyünün satın alınması HSBC'nin, Avrupa'nın en büyük kredi kuruluşunun daha az karlı coğrafyalardan çıkıp en önemli gelir kaynağı olan Asya'ya odaklanma sözü verdiği için kilit pazarlarından biri olan Çin'deki varlığını genişletmesine yardımcı olacak.

HSBC ile yapılan anlaşmanın Citi'nin kurumsal işlerini kapsamadığını belirten banka, Singapur ve Hong Kong'daki bölgesel varlık merkezleri aracılığıyla varlıklı ve ultra yüksek net değerli Çinli müşterilerin ihtiyaçlarına hizmet etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Citi'den çalışanlarını korkutan işsizlik uyarısı

 

Citibank ATM’lerini kaldırıyor mu?

 

Citigroup’ta bir devir kapatan istifa

 

Citi ve UBS, Çin bankalarını savundular

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)