BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin konut krizi için 'kurum oluşturmalı' önerisi----

Çin konut krizi için 'kurum oluşturmalı' önerisi

Çin konut krizi için 'kurum oluşturmalı' önerisi
08 Şubat 2024 - 09:05 www.finansgundem.com

HSBC, Çin'de devam eden konut krizi için ülkedeki konut varlıklarını yönetecek ve düzenli şekilde elden çıkaracak bir kurum oluşturulması gerektiğini düşünüyor.

HSBC analistleri, Çin'in konut krizini çözmek için konut arz fazlasını absorbe edecek ve daha sonra mülkleri zaman içinde düzenli bir şekilde satacak veya kiralayacak ulusal düzeyde belirlenmiş bir kuruluşu içeren kapsamlı bir plana ihtiyaç duyabileceğini savundular.

Analistler, özel konutları sosyal konutlara dönüştürmeye yönelik mevcut planın bu piyasayı istikrara kavuşturmaya yardımcı olabileceğini, ancak yeterli olmadığını öne sürdüler.

İspanya'da 2008 mali krizinden sonra kurulan Sareb gibi bir "kötü banka"nın, önceden satılmış konutların teslimini sağlamak için yerel yönetimlerin üzerindeki yükü hafifletebileceğini belirten HSBC, emlak satın alma kısıtlamalarının daha da gevşetileceğini ve bunun büyük şehirlerde talebin serbest bırakılmasında önemli bir etkisi olabileceğini de ifade etti.

Çin'in en büyük bankası Chouzhou Commercial Rusya ile işlemlerini askıya aldı

 

Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş tarihi seviyede

 

Çin'de konut inşaatlarındaki düşüş büyümeye engel

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)