BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇin'de konut fiyatlarındaki düşüş tarihi seviyede----

Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş tarihi seviyede

Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş tarihi seviyede
17 Ocak 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

Çin'de konut fiyatları aralık ayında yaklaşık olarak son dokuz yılın en büyük düşüşünü yaşadı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı rakamlara göre, devlet destekli konutlar hariç olmak üzere 70 şehirde yeni ev fiyatları geçen ay, %0,37 düşüşün yaşandığı kasım ayına kıyasla %0,45 geriledi. Bu düşüş Şubat 2015'ten bu yana görülen en sert düşüş oldu. İkinci el piyasasında da durum daha iyi değil ve fiyatlar bir önceki ayla aynı hızda, %0,79 oranında düştü.

Çin'in uzun süredir devam eden emlak piyasasındaki gerileme ekonomiye zarar verirken, borçlarını ödemekte ve projelerini tamamlamakta zorlanan müteahhitler üzerindeki baskıyı da arttırdı. Bu durum, ülkenin en büyük konut piyasalarından ikisi olan Pekin ve Şanghay'da geçen ay konut satın alma kısıtlamalarının gevşetilmesi de dahil olmak üzere, yetkililerin düşüş sarmalını durdurmak için bir dizi hamle yapmasına yol açtı.

China Index Holdings araştırma direktörü Chen Wenjing, "Pekin ve Şanghay'daki gevşeme önlemleri buralardaki satışları canlandırdı, ancak genel etki beklenenden daha kötü oldu. İşin özü, talebin durgun kalması ve hane halkı gelirine olan güvenin sarsılması, ev alıcılarını riske girmekten alıkoyuyor" dedi.

Çin'de konut inşaatlarındaki düşüş büyümeye engel

 

Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor

 

Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş hız kesmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)