BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de konut inşaatlarındaki düşüş büyümeye engel----

Çin'de konut inşaatlarındaki düşüş büyümeye engel

Çin'de konut inşaatlarındaki düşüş büyümeye engel
28 Aralık 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

Çin'de konut inşaatlarındaki düşüş 2024 yılında da devam ederek ekonomik büyümeyi aşağı çekecek

Aralarında Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley ve UBS Group AG'nin de bulunduğu 10 yatırım bankası ve aracı kurumun ortak görüşüne göre, Çin'de konut inşaatlarındaki düşüş 2024 yılında da devam ederek ekonomik büyümeyi aşağı çekecek ve hükümetin sektörü istikrara kavuşturma çabalarının yeterli olmadığını gösterecek.

Çin'in gayrimenkul yatırım ölçütü 2023'ün ilk 11 ayında yıllık %8 düşüş gösterdi. Geçen yılın tamamında ise bu oran %8,4 düşmüştü.

Görünüm, hükümetin çoğunlukla konut talebini artırmaya yönelik önlemler almasına rağmen emlak piyasasındaki gerilemenin sona ermekten uzak olduğunu gösteriyor.

Hui Shan liderliğindeki Goldman ekonomistleri, gelecek yıl gayrimenkul sabit varlık yatırımlarında "çift haneli" bir daralma bekleyerek en aşağı yönlü tahminlerden birine sahip. Devam eden emlak çöküşünün reel GSYH büyümesini yüzde bir puan azaltacağını da savunudu.

Morgan Stanley göstergenin %7 düşeceğini öngörürken, UBS %5'lik bir düşüş bekliyor. China Merchants Bank International gayrimenkul yatırımlarının %7 düşmesini beklerken, Çinli ekonomistler de düşüş beklentisinde.

Çin'de sanayi şirketlerinin kârı kasımda artışını sürdürdü

 

Çin'in ilk yerli üretim kruvaziyer gemisi demir aldı!

 

Çin'in büyük bankaları mevduat faizlerini indiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)