BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin'in en büyük bankası Chouzhou Commercial Rusya ile işlemlerini askıya aldı----

Çin'in en büyük bankası Chouzhou Commercial Rusya ile işlemlerini askıya aldı

Çin'in en büyük bankası Chouzhou Commercial Rusya ile işlemlerini askıya aldı
07 Şubat 2024 - 08:57 www.finansgundem.com

Çin'in en büyük bankası Chouzhou Commercial, Rusya ile işlemlerini hem SWIFT hem de Çin CIPS ile Rus SPFS aracılığıyla durdurdu.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Rus ithalatçılara çalışan ana bankasının işlemleri durdurdu.

Vedomosti Gazetesi'nin haberine göre, Chouzhou Commercial Bank müşterilerini Rusya ile işlemlerin askıya alındığı konusunda bilgilendirdi. Gazetenin kaynakları, banka yöneticilerinin geçen hafta müşterilere Belaruslu veya Rus şirket ve kişilerle iş yapmayı askıya alacağını bildirdiğini söylediler.

Habere göre Çin bankası Chouzhou Commercial, Rusya ile işlemlerini hem SWIFT hem de Çin CIPS ile Rus SPFS aracılığıyla durduruldu.

Gazeteye konuşan br kaynak "Paranın ulusal sistemler aracılığıyla hareketi Amerikalılar veya Avrupalılar tarafından görülemese bile, tüm bunlar Batılı muhatapların bankadan talep edebileceği raporlara açıkça yansıyor" dedi.

Vedomosti, ödemelerin durması ve Çin Yeni Yılı'nın başlaması ve 10-17 Şubat arasındaki Çin tatili nedeniyle lojistik çöküşün neredeyse kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. En azından Mart ayına kadar malların Rusya'ya ithalatının mümkün olmayacağı belirtiliyor. Gazeteye göre, Chouzhou, Rus ithalatçıların ana bankası olarak çalışıyordu.

Gazete, "22 Aralık 2023'te ABD Başkanı Joe Biden, ABD Hazine Bakanlığı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal eden bankalara kısıtlama getirmesini çok daha kolaylaştıran bir başkanlık emri imzaladı. Bundan sonra Türk finans kuruluşları Rus bankalarıyla çalışmayı reddetmeye başladı. Ocak 2024'te Çin bankalarında da benzer sorunlar yaşanmaya başladı" hatırlatmasını yaptı.(Türkrus)

Rusya bütçe kuralına dönüyor

 

Rusların kredi borcu katlandı

 

Rusya'dan Türk bankaları açıklaması: Çözüm arıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)