BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRuslar Türkiye'den vaz mı geçiyor? Konut alımında büyük düşüş!----

Ruslar Türkiye'den vaz mı geçiyor? Konut alımında büyük düşüş!

Ruslar Türkiye'den vaz mı geçiyor? Konut alımında büyük düşüş!
20 Nisan 2024 - 08:40 www.finansgundem.com

Son bir yılda Türkiye'den konut alan Rusların sayısının yüzde 88 gerilediği belirtildi.

Rusya Federasyonu vatandaşları 2023 yılında Türkiye'den 10 bin 560 konut satın aldı. Söz konusu yılda, ocak-mart arasında Rusların ülke dışında en çok konut aldığı iki ülke toplam yüzde 42,3'lük oranla Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri olmuştu. Turkrus'un RBC gazetesinden aktardığı habere göre, bu yılın ilk çeyreğinde ise bu oran yüzde 7,7'ye düştü.

Russia Sotheby’s International Realty'nin açıkladığı verileri haberleştiren RBC emlak servisi son bir yılda Türkiye'den konut alan Rusların sayısının yüzde 88, Birleşik Arap Emirlikleri'nden konut alanların da yüzde 82 azaldığını aktardı.

Vatandaşlık yada oturum programları etkisi

Gazeteye konuşan Russia Sotheby’s International Realty temsilcisi Tatyana Yemelyanova, çalkantılarla geçen 2022 ve 2023 yıllarında Türkiye'nin tarafsız politika yürütmesinin yanı sıra yatırım karşılığı vatandaşlık yada oturum programlarının Rusları bu ülkeden konut almak için teşvik ettiğini söyledi.

Yemelyanova 2023'ten itibaren bu durumun değişmesiyle birlikte söz konusu ilginin azaldığını belirtiyor. Türkiye oturum izni için konut alma eşiğini 70 binden 200 bin dolara çıkarmış, ayrıca kısa süreli kiralamalara yeni kurallar getirmişti.

Martta 411 konut satışı

Haberde TÜİK verilerine de yer veren gazete 2024 mart ayında Rusya vatandaşlarına 411 konut satıldığını yazıyor. Bu sayı önceki yıla kıyasla yüzde 65 daha düşük. 2023 martında Ruslar Türkiye'de 1175 konut satın almıştı.

Gazeteye konuşan emlak şirketi temsilcileri Rusların bu yıl en çok ilgi gösterdiği üç ülkeyi Umman, Yunanistan ve İspanya şeklinde sıraladı.

Rusların mayıs tatili için tercihi İstanbul ve Antalya

 

Antalya'da Alman turistler Rusları geçebilir!

 

Ruslar konut alımına 196 milyar dolar harcadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)