BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiChat GPT, yatırım tavsiyesi vermeyi reddediyor----

Chat GPT, yatırım tavsiyesi vermeyi reddediyor

Chat GPT, yatırım tavsiyesi vermeyi reddediyor
15 Aralık 2022 - 16:32 www.finansgundem.com

Yapay zeka robotu Chat GPT, yatırım tavsiyesi taleplerine olumsuz yanıt veriyor ve kullanıcıları gerçek bir finans danışmanından tavsiye almaları yönünde teşvik ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son günlerde internet kullanıcılarını şaşırtmayı başaran Chat GPT adlı yapay zeka robotu, bazı kullanıcıların finansal tavsiye taleplerine yanıt vermiyor. Yine de kullanıcılarla metin aracılığıyla sohbet edebilen Chat GPT, çok çeşitli taleplere verdiği gelişmiş yanıtlarla talep sahiplerini şaşırtmayı başarıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bir hafta gibi kısa bir sürede 1 milyonu aşkın kullanıcı sayısına sahip olmayı başaran yapay zeka robotu Chat GPT, finansal tavsiye içeren sorulara karşılık olarak kullanıcıları her seferinde profesyonel bir danışmana başvurmaları için teşvik ediyor.

Chat GPT kullanıcıları şaşırtıyor

Financial Times’tan Jane Matthews’un haberine göre, kullanıcılar, yapay zeka robotu Chat GPT tarafından finansal tavsiye almaya teşvik ediliyor. İngiltere merkezli varlık yönetimi şirketi Quilter tarafından yapılan analize göre, Chat GPT adlı yapay zeka sohbet robotu, kullanıcıları finansal sorular sormaları halinde finansal tavsiye almaya teşvik ediyor.

Firma tarafından yapılan araştırma, OpenAI tarafından üretilen Chat GPT sohbet robotunun, çok çeşitli taleplere verdiği gelişmiş yanıtlar nedeniyle halktan büyük ilgi gördüğünü ortaya koyuyor. Chatbot, komut dosyaları yazabiliyor, saniyeler içinde şiir ya da öykü yazarak sanatsal eserler verebiliyor ve kullanıcılarla metin aracılığıyla sohbet edebiliyor. Ek soruları da yanıtlayabilen Chat GPT isimli yapay zeka robotu, hataları kabul etmenin yanı sıra uygunsuz istekleri de reddediyor.

Chatbot, komut dosyaları yazabiliyor, saniyeler içinde şiir ya da öykü yazarak sanatsal eserler verebiliyor ve kullanıcılarla metin aracılığıyla sohbet edebiliyor.

Chat GPT emekli aylıkları, yatırımlar ve hisse senetleri hakkındaki soruları bile yanıtlayabiliyor ancak kullanıcı eğer kişiselleştirilmiş bir tavsiye istiyorsa, onu bir danışmandan tavsiye almaya teşvik ediyor.

Quilter, bu sonuca ulaşabilmek için Chat GPT’ye bir dizi finansal soru soruyor. Robot ise her seferinde kullanıcıyı profesyonel bir tavsiye alması için aynı yönde teşvik ediyor. Quilter Pazarlama ve Davranış Bilimi Başkanı Jeremy Mugridge, yazılımı ‘şaşırtıcı’ olarak nitelendiriyor. Mugridge, “Bunun gibi bir yapay zeka, bir süredir söylendiği gibi, hayatımızın birçok bölümüne nüfuz etmeye başlayacak. Bununla birlikte, yaratıcılığına rağmen, kişisel finansal tavsiyenin kendisine uygun olmadığını anlaması olumlu” şeklinde konuşuyor.

Mugridge, “Robotun, düzenleyici kurumlarla ters düşmekten kaçınmak için belirli finansal tavsiyeler vermemek üzere programlanmış olduğu anlaşılıyor. Google, insanların finansal konuları araştırmaları için mükemmel bir yol olmuştu ancak bu yapay zeka robotu işleri farklı bir düzeye taşıyor” diye ekliyor.

Mugridge, daha fazla insanın finansal konuları daha iyi anlamasını olumlu buluyor, ancak sonuçta herkesin kendi özel durumuna ve şartlarına göre tavsiyeler almasının önemini de yadsımıyor.

Chat GPT’den basın bülteni

Quilter, Chat GPT'den insanları finansal tavsiye almaya neden teşvik ettiğine dair bir basın bülteni yazmasını istediğinde, yapay zeka robotu şu cevabı veriyor: “Chat GPT, finansal kavramlar ve stratejiler hakkında bilgi edinmek için mükemmel bir araç olsa da, profesyonel tavsiyenin yerine geçemeyeceğini unutmamak önemlidir. Finans danışmanları, benzersiz koşullarınıza ve hedeflerinize dayalı olarak kişiselleştirilmiş rehberlik ve öneriler sağlamak için gerekli eğitim, uzmanlık ve bilgiye sahiptir.”

Chat GPT şunları ekliyor: “Ayrıca finans danışmanları, finans dünyasının karmaşık yollarında gezinmenize ve paranızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Yatırım, emeklilik için tasarruf, borç yönetimi ve finansal plan oluşturma gibi çeşitli konularda tavsiyelerde bulunabilirler.”

Elon Musk’ın buluşu mu?

Chat GPT'nin herkese açık lansmanından sonraki beş gün içinde site 1 milyon kullanıcıyı aştı ve robotun yaratıcı olan Open AI şirketi, siteye erişimi sınırlandırmak zorunda kaldı.

2015 yılında kurulan OpenAI, yapay zekayı herkes için erişilebilir kılmak ve teknolojiyi güvenli bir şekilde geliştirmek gibi ilkeler üzerine kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak oluşturuldu. Financial Times, kuruluşun, Elon Musk ve Peter Thiel de dahil olmak üzere ‘teknoloji dünyasının en radikal düşünürlerinden bazılarının buluşu’ olduğunu bildirdi.

Robotlar insanları işlerinden ediyor

 

Ünlü robot 'yapay zeka' sorularını yanıtlayacak

 

Tesla'nın insansı robotu Optimus görücüye çıktı

 

Robotlar insanlığa savaş mı açacak?

 

Dünyanın ilk robot CEO'su

 

İş gücü kıtlığına robotlar çare oluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)