BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiİş gücü kıtlığına robotlar çare oluyor----

İş gücü kıtlığına robotlar çare oluyor

İş gücü kıtlığına robotlar çare oluyor
31 Ağustos 2022 - 17:10 www.finansgundem.com

Pandemiyle başlayan Büyük İstifa, ABD’li şirketleri rekor sayıda robot sipariş etmeye zorluyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de iş gücü arzındaki rekor düşüş, şirketleri rekor sayıda robot sipariş etmeye zorluyor. Bu da ABD robot teknolojisi endüstrisinde patlama yaşanmasına neden oluyor.

Resesyon uyarılarına ve ekonomik çöküş endişelerine rağmen, 2022 yılında ABD’de açık pozisyon sayısı rekor düzeyde yüksek seyrediyor ancak kimse bu işlere talip olmuyor. Oysa ABD Ticaret Odası rakamlarına göre, 2021 yılında ABD ekonomisi, ‘benzeri görülmemiş’ şekilde 3,8 milyon yeni iş imkanı yaratmış durumda. Ancak Ticaret Odası’na göre, o zamandan beri iş gücüne katılım, pandemi öncesine kıyasla keskin şekilde azaldı. Tahminler bu sayısının yaklaşık 3.4 milyon çalışanı kapsadığını söylüyor.

Yüzde 25 artış

Fortune’dan Tristan Bove’un haberine göre, her türden şirket, artan iş gücü sıkıntısıyla başa çıkmak için mücadele ediyor ve görünüşe göre, çalışma saatlerini azaltmaktan çalışanlarına daha önce duyulmamış avantajlar sunmaya kadar her yol deneniyor. Şimdi ise yeni veriler, Amerikan şirketlerinin çalışan eksikliğiyle mücadele etmek için başka bir yola daha başvurduğunu gösteriyor: Robotlar.

A3 olarak da bilinen bir ticaret grubu olan Association for Advancing Automation tarafından bu hafta açıklanan rakamlara göre, ABD robot satış rakamları, art arda üç çeyrek artarak rekor seviyeye ulaştı. ABD robot teknolojisi endüstrisi, son çeyrekte 12.305 adet robot satışı gerçekleştirdi. Bu rakam 2021 yılı aynı döneme göre yüzde 25 ve bu yılın ilk çeyreğine göre ise yüzde 6 oranında bir artış anlamına geliyor.

Otomotiv endüstrisi başı çekiyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD robot teknolojisi üreticileri, 2022 yılının ilk çeyreğinde elde edilen 646 milyon dolarlık gelirden biraz daha düşük olsa da, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29'luk bir artışla 585 milyon dolar hasılat elde ederken, son çeyrek gelirleri açısından da ikinci en yüksek kazancı elde etti.

A3 verilerine göre, son çeyrekte yeni robot teknolojilerine olan talebin başında, yeni siparişlerin yüzde 59'unu oluşturan otomotiv endüstrisi yer aldı. Ancak diğer endüstriler de benzer şekilde artan talep gördü ve giderek daha fazla sektör, personel ve lojistik sorunlarıyla başa çıkmak için otomasyon teknolojilerine yöneldi.

A3 başkanı Jeff Burnstein, “Bu çeyrek, diğer herhangi bir endüstriden daha fazla robotun otomotiv sektörüne girmesiyle tarihi istatistiklerle paralel bir geri dönüş yaşanmış oldu. E-ticaretin revaçta olması ve gıda ve tüketim malları şirketlerinin hızlı büyümelerinin de etkisiyle, özellikle depo lojistiğini otomatikleştirmek amacıyla robot teknolojisine olan ihtiyaç artmaya devam etti” şeklinde konuştu.

Otomasyon bir trende dönüştü

Şirketler, çalışanların dahil olmak istemediği üretim ve sabit işlevli görevlerin çoğunu gerçekleştirmek için ideal donanıma sahip makineler aracılığıyla iş gücü sıkıntısına çare bulmak için geçen yıldan bu yana giderek artan sayıda robot satın alıyor. Restoranlar ve yemek dağıtım şirketleri gibi işletmeler, pandemi başladığından beri robot teknolojilerine yöneldi ve bu, işletmelerin zaten otomasyona doğru ilerlediğini gören bir trendi de hızlandırmış oldu. Geçen yıl, Duke Üniversitesi finans müdürleri arasında yapılan bir anket de, şirketlerin üçte birinin, çalışanların yerini almak için otomasyon uygulamaya ya da otomasyon teknolojilerini keşfetmeye başladığını tespit etmişti.

Sosisli yapmayı beceremeyin robot sosyal medyayı yıktı geçti

 

Bilim dünyasında bir ilk: Kendi varlığını kendi başına keşfeden robot

 

Rusya'nın yeni silahı: Tanksavarlı robot köpek

 

Zuckerberg'i kendi robotu suçladı

 

Japonya'da insanların yerini robotlar alacak

 

Robotlar insanları işsiz mi bırakacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)