BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCFO’lar 2024’te hangi alanlara odaklanacak?----

CFO’lar 2024’te hangi alanlara odaklanacak?

CFO’lar 2024’te hangi alanlara odaklanacak?
03 Ocak 2024 - 17:48 www.finansgundem.com

Son birkaç yıl CFO’lar için hem korkutucu zorluklarla hem fırsatlarla dolu geçiyor. 2024 yılında CFO’ların rolünün ise yeniden şekillenmesi bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm dünyada son birkaç yılda yaşanan radikal değişimler, CFO’lar için yeni zorluklar ve fırsatlar yaratmışa benziyor. Bu değişim ortamı, CFO’ların görev tanımı ve odak noktalarında da bazı yeniliklere gitmesini zorunlu kılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yapay zeka, Fed, siyasi belirsizlik ve daha birçok başlığın 2024 yılında CFO’ların odağında olması bekleniyor.

Korkutucu zorluklar ve tektonik fırsatlar

Fortune’dan Sheryl Estrada’nın haberine göre, ABD merkezli yönetim danışmanlık şirketi McKinsey, CFO'ların son birkaç yılda ‘korkutucu zorluklar'la ve ‘tektonik fırsatlar’la karşı karşıya kaldığını ortaya koyuyor. Birçok kuruluş, CFO'ların rol ve kapsamını genişletiyor. Peki bu rollerin 2024 yılında nasıl gelişmesi bekleniyor. Sheryl Estrada, bu sorunun cevabını bulmak için 5 finans şefiyle görüşüp fikirlerini alıyor.

Susan Li - Meta CFO'su

“CFO'nun gelişen rolü, risk yönetimi ve finansal operasyonlar gibi geleneksel sorumluluklar arasında hassas bir denge kurulmasını ve aynı zamanda organizasyon genelinde verimlilik ve ölçüm odaklı bir kültürün inşa edilmesini gerektiriyor. Günümüzün belirsiz ekonomik ortamında, şirketlerin uzun vadeli büyümeyi desteklemek için verimlilik ile geleceğe yatırım yapma arasında doğru dengeyi kurması giderek daha önemli hale geliyor."

Alka Tandan - Gainsight CFO’su

“Birçok açıdan CFO'nun rolü 2023 yılındakine benzer bir patikada kalmaya devam edecek. CFO'ların oldukça stratejik olmaya ve verimliliğe odaklanmaya devam etmelerini bekliyorum. Finans yöneticilerinin, özellikle de borçları varsa, nakde daha fazla dikkat etmelerini bekliyorum.

2024'teki en büyük değişiklik, CFO'ların büyük olasılıkla yeniden gelir büyümesine odaklanacak olması. Özellikle Fed'in önümüzdeki aylarda faiz indirimi sinyali vermesiyle sermaye maliyeti düşecek ve şirketler büyümeye yeniden yatırım yapmaya hazır olacak. Bir CFO olarak, 2024'ün harika geçmesini ve para politikasının sıkılaştırılmasını sabırsızlıkla bekliyorum.”

Joy Mbanugo - ServiceRocket CFO'su

“Pandemi sırasında ve sonrasında öğrendiğimiz çetin dersleri unutamayız. 2024'te CFO'lar sahte ekonomist olmak zorunda kalacak. 2023 yılını jeopolitik açıdan en hassas dönemlerden birinde kapattık. Dünyada küresel istikrara meydan okumaya devam eden 31'den fazla çatışma var. 2024'te ABD bir seçim yılında olacak, risk sermayedarları yapay zeka dışındaki girişimlere finansman musluğunu açmayabilir ve Fed 2025'e doğru oranları düşürebilir. Odaklanarak şirketimizin bu kadar çok belirsizliğe karşı dayanıklılığını düşünmeli; finansman, kârlılık ve istikrarlı nakit rezervleri konusunda en ileri teknolojiye sahip yapay zeka araçlarından yararlanmalıyız.”

Dan DeGolier - Ascent CFO Solutions CFO’su

“CFO'ların, belki de gelecek nesil muhasebecileri, kalıplaşmış muhasebeciler yerine teknoloji profesyonelleri olarak tanıtarak, muhasebe mesleğine daha fazla ilgi gösterilmesinde rol oynamaları gerekecek. Muhasebeci sıkıntısı, CFO'nun muhasebe süreçlerini otomatikleştirmeye devam etmek için her türlü teknolojiyi kullanmanın yeni yollarını bulmasını gerektirecek. Daha fazla günlük işlemsel muhasebe çalışması, öğrenip gelişerek yapay zekayı daha fazla kullanacak.”

Katie Rooney - Alight Solutions CFO'su ve COO’su

“Belirsiz makro ortam, gelişen yatırımcı ve müşteri beklentileri ve teknoloji ile yapay zeka stratejilerinin hızlanması göz önüne alındığında CFO’ların rolü gelişiyor. 2024'te CFO'lar yatırım kararları yoluyla veri ve analiz stratejileri üzerinde daha fazla etkiye sahip olacak. Değişen makro dinamikler göz önüne alındığında, CFO'ların aynı zamanda kendi aktivistleri olmaları ve çevik sermaye tahsisi süreçlerini yönlendirmeleri gerekecek. Bu, 2023'te gördüğümüz gibi, daha fazla CFO'nun genişletilmiş roller üstlenmesiyle CFO rolünü yükseltmeye devam edecek.”

Günümüzün stratejik liderleri: CFO’lar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)