BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCarlos Slim'den çalışanları sevindiren açıklama----

Carlos Slim'den çalışanları sevindiren açıklama

Carlos Slim'den çalışanları sevindiren açıklama
04 Ağustos 2016 - 16:10 www.finansgundem.com

49.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 8. kişisi olan Carlos Slim'den çalışanların çok hoşuna gidecek bir öneri geldi. Slim'e göre, medeniyetin ayakta kalması için insanların haftada 3 gün çalışıp 4 gün izin yapması gerekiyor

Carlos Slim, Bloomberg'e verdiği röportajda çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İşte Slim'in o röportajı: Medeniyetin şu an ayakta kalmasının yolu haftada üç gün çalışmak. Tarihsel olarak teknoloji geliştikçe insanların daha az efor harcayarak çalışması gerekiyor.  Şu anda insanlar eskisine göre daha uzun yaşıyorlar ve daha sağlıklılar.

İşsizlik dünyanın birçok ülkesinde büyük bir problem. İnsanlar artık 50 veya 60 yaşlarında emekli olmuyorlar.  Bence insanlar geç emekli olmalı çünkü tecrübelendikçe daha verimli oluyorlar.

Ayrıca eğer insanlar haftada üç gün çalışırsa yaşlı çalışanlar izin yaparken gençler çalışabilir ve işsizlik sorunu da çözülebilir. Haftada dört gün tatil olursa insanlar dışarıda daha çok zaman geçirirler ve bunun başta turizme ve eğlence sektörüne büyük katkısı olur.

Ayrıca insanların haftada üç gün çalışarak daha az para kazanması gerektiğini düşünmüyorum. Bir kaç yıl önce bir şirketimde haftada üç gün çalışmayı denedik ve başırılı da oldu. Zaten işinizde başarılı biriyseniz izin gününüzde bile zihniniz mesleğinizle ve yeni yöntemlerle meşguldür. Taze bir zihinle işle ilgili projelerinizi daha rahat uygulayabilirsiniz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)