BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaÇalışanların ofise dönüş endişesi----

Çalışanların ofise dönüş endişesi

Çalışanların ofise dönüş endişesi
07 Şubat 2022 - 15:35 www.finansgundem.com

Omikron virüsünün yayılma hızı yüzünden çalışanların yüzde 64'ünün iş yerinde olmaktan endişe duyduğu açıklandı.

Korona virüsü salgınının başlamasıyla beraber çalışma hayatında da köklü değişimler yaşandı. İki yıldır pek çok şirket, çalışanlarını evlerine gönderip uzaktan çalışma sistemiyle faaliyetlerine devam etti.

Sözcü'nün haberine göre, aşıların bulunması ile virüse karşı önlem alındığı düşünülse de önce daha ölümcül olmasıyla dikkat çeken Delta varyantı, ardından da hafif geçirilmesine rağmen hızla yayılan Omikron varyantı pek çok ülkede kapanmaları, karantinaları yeniden gündeme getirirken şirketlerin ofise dönüş planlarını da suya düşürdü.

Yakın zamanda yapılan bir çalışma da çalışanların Omikron varyantı nedeniyle ofise dönmek istemediklerini ortaya çıkardı.

Çevrimiçi yapılan ankette, çalışanlara 2022 ile ilgili beklentileri soruldu. 13 Aralık 2021 ile 2 Ocak 2022 arasında yapılan ankete 18 yaş üstü 520 çalışan katıldı.

AŞISIZLARLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORLAR

ELMO Software tarafından yaptırılan araştırmada, katılanların yüzde 76’sının iş yerinde aşı zorunluluğunu desteklemesi dikkat çekti. Ayrıca aşısız insanlarla birlikte çalışmaktan rahatsız olduklarını bildiren çok daha fazla insan oldu. Anket, bir önceki çeyrekte ankete katılanların yüzde 50’sine kıyasla, insanların yüzde 63’ünün bu konudaki endişelerini dile getirdiğini gösterdi.

ELMO Software CEO’su ve kurucusu Danny Lessem, Omikron varyantının iş yerinde yayılmasının yönetilmesinin işverenlerin gündeminde üst sıralarda olması gerektiğini söyledi: 

“Devam eden bu çalışma, Covid-19 pandemisinin çalışanların güvenliği ve refahları üzerinde net bir etkisi olduğunu açıkça ortaya koydu. Çalışanlar, 2021’de kaydedilen diğer tüm noktalardan daha fazla tükenmiş hissediyorlar. Çalışanların yüzde 43’ü tükenmiş olduklarını bildiriyor. Bu oran üçüncü çeyrekte yüzde 34’tü.”

Ayrıca çalışma, pandemiyle beraber iş değişikliği yapmak isteyen çalışanlarda artış olduğunu da ortaya koydu. Ankete göre, her beş çalışandan ikisi 2022’de aktif olarak yeni bir iş aramayı planlıyor. Çalışanların üçte biri, yeni bir teklif alır almaz mevcut işlerini bırakmayı planladıklarını söylüyor. Yüzde 15’i ise herhangi bir yeni iş seçeneği olmadığı halde işini bırakmayı düşünüyor.

Genç yöneticiler dört gün çalışmaya sıcak bakıyor

 

Uzaktan çalışma Lloyds’a ofis binasını kaybettirebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)