BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGenç yöneticiler dört gün çalışmaya sıcak bakıyor----

Genç yöneticiler dört gün çalışmaya sıcak bakıyor

Genç yöneticiler dört gün çalışmaya sıcak bakıyor
24 Ocak 2022 - 16:19 www.finansgundem.com

Genç yöneticiler ve kadın liderler haftada dört günlük çalışma modeline daha sıcak bakıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandeminin başlamasıyla evden çalışma uygulamasını benimsedi. Şimdi ise iş dünyasını korona virüs pandemisinden önce hayal bile edilemeyecek olan dört günlük çalışma modeli sarsıyor. Geçtiğimi hafta Londra’da yer alan Landmark London isimli otel, şeflerine daha yüksek maaşla dört günlük çalışma modeline geçmeyi teklif etti. Bundan bir gün önce Japon şirketi Canon’un İngiltere birimi, 140 kişilik ekibi için 4 gün çalışma modelinde deneme sürecini başlatmayı düşündüğünü açıkladı.

İki hafta önce ise Panasonic çalışanlarına iş-hayat dengelerini daha iyi oluşturabilmeleri için dört günlük çalışma seçeneği sunacağı yönündeki planlarını duyurdu. Financial Times’ın haberine göre daha önce de kısa çalışma haftası İngiltere’nin Atom Bank’ından Unilever’in Yeni Zelanda’daki ofislerine, İzlanda, İspanya ve Birleşik Arap emirliklerinde denenmiş ya da uygulanmıştı. Dört günlük çalışma taraftarı için şimdi kutlama zamanı. İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre dört günlük çalışma haftası oldukça verimli.

Yöneticilerin yalnızca %7’si bu uygulamaya geçti ya da geçmeyi düşünülüyor. Be The Business tarafından yapılan araştırma, dört gün çalışmanın verimliliği artırdığını ortaya çıkardı. Bu rakam aynı araştırma geçtiğimiz yıl şubat ayında yapıldığında %5’ti. Şimdi bu uygulamayı değerlendiren ya da planladığını söyleyen yöneticilerin sayısı da %20’ye yükseldi. Yöneticilerin neredeyse yarısı pandemi öncesine kıyasla dört günlük çalışma haftasına daha sıcak baktığını söyledi.

Ancak %30’u bu uygulamayı asla benimsemeyeceklerini ifade etti. Araştırmanın bulguları İngiltere’de yöneticilerle yapılan bir başka araştırmayla da paralellik taşıyor. Bu araştırmada yöneticilerin yalnızca %6’sı dört günlük çalışma modelini uyguladıklarını söyledi. Ancak %50’den fazlası kurumlarının bu uygulamayı değerlendirdiğini söyledi. Katılımcıların %73’ü ise bunun uygulanma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Buna rağmen katılımcıların büyük bir bölümü kısa çalışma haftasının çalışanları daha mutlu ettiğini ve verimliliği artırdığını ifade etti.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre araştırmalar genç yöneticilerin, ileri yaştaki liderlere kıyasla kısa çalışma haftasına çok daha sıcak baktığını gösterdi. 35 yaşın altındaki üst düzey yöneticilerin yaklaşık %80’i kısa çalışma haftasına sıcak baktığını söylerken, 55 ve üzeri yaştaki yöneticilerin %56’sı dört günlük çalışmayı benimseyebileceğini ifade etti. Araştırmalar aynı zamanda kadın yöneticilerin, erkeklere kıyasla dört günlük çalışma modeline çok daha yakın olduğunu gösterdi.

CMG Technologies Direktörü Rachel Garrett şimdiden dört günlük çalışmayı uyguluyor. Şirketin 30 çalışanı 2015 yılında bu çalışma modeline geçti ve maaşlarda kesintiye gidilmedi. Garrett, “bizim için çalışanlarımızı memnun etmek hayati önem taşıyor” dedi ve uygulamaya geçildiğinden bu yana karların %200 arttığını söyledi. Sanayi Devrimi döneminde ortaya çıkan hafta sonu fikri, çalışanların fabrikalarda dinlenmek bilmeden çalışmasının ardından ortaya atıldı.

İngiltere’nin Politika Analisti James Plunkett, ilerlemeci işverenlerin daha kısa çalışma saatlerinin çalışanları enerjik tuttuğunu gördüğünü söyledi.

Borsa devlerinin rekabetinde Buffett öne geçiyor

 

Tasarruf finansmanında çözüm için kritik hafta

 

Ukrayna: Ülkeyi terk kararı erken ve aşırı temkinli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)