BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisUzaktan çalışma Lloyds’a ofis binasını kaybettirebilir----

Uzaktan çalışma Lloyds’a ofis binasını kaybettirebilir

Uzaktan çalışma Lloyds’a ofis binasını kaybettirebilir
20 Ocak 2022 - 15:51 www.finansgundem.com

İngiltere bankası Lloyds Londra’da bulunan ikonik binasından vazgeçiyor. Bankanın binadan taşınma ihtimalinin yükselmesinin neden ise yüz yüze yapılan yatırım bankacılığı işlemlerinin azalması.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kimileri tarafından “Prozac Kuleleri” olarak adlandırılan bir bina söz konusu olduğunda, duygusallıktan kaçınmak kolay olmalı. Ancak Lloyds’un Londra’da bulunan dış mekan tasarımlı binası, 36 yıldır binada bulunan sigorta şirketlerinin alçak tavanlar ve doğal ışığın olmaması gibi şikayetlerine rağmen bir miktar duygusallık yaratıyor. Mimar Richard Rogers tarafından tasarlanan binayı Lloyds’ terk ettiği takdirde, Londra’nın finans merkezi özelliği yeni bir darbe daha almış olacak.

Ancak bunun nedeni Londra’nın Brexit sonrası en büyük umutlarından bir tanesi olan sigorta sektöründe yüz yüze işemlerin giderek azalması. Lloyds bu trende ayak uydurursa, bir bina konusunda duygusallık yaşamak için neden kalmayacak. Financial Times’ın haberine göre ironik olansa yüz yüze işlem yapılan son kalelerden biri olan Lloyds, şimdi evden çalışanları ofise çekmeyi başaramıyor. Şirketin ‘aracılık’ ofisindeki masalar, tamamen boş olmasa da, yeterli miktarda çalışana ev sahipliği yapmıyor.

Buna rağmen neredeyse herkes Lloyds’un şimdi az sayıda kişinin çalıştığı ofislerinde, yüz yüze işlemlerde etkinliğin daha yüksek olduğunu düşünüyor. Ancak sistem tüm çalışanları yeniden ofise çekebilmek için yeterli değil. Ocak ayında poliçe yenileme döneminde ofisler yoğun değildi. Karmaşık poliçe yenileme dönemi, uzaktan çalışmayla atlatıldı. Poliçe uzmanları ofise dönmeye gönülsüz olduğu takdirde, eski verimli çalışma dönemi de geride kalmış olacak.

Şimdi ise bina Londra’nın en pahalı emlaklarından biri haline geldi. Uzun yıllardır yüksek maliyetle çalışan Lloyds’un sigorta ofisleri, açıklanamayan bir maliyet haline geldi. Bu nedenle de ofislerin başka bir amaçla kullanılabileceği düşüncesi ortaya çıktı. Sektördeki birçok kişi merkezi bir alanın çekiciliğini görebiliyor. Ancak bunun bakımı oldukça zor ve maliyetli bir bina olması, durumu zorlaştırıyor. Binanın statüsü, bunun modern bir çalışma alanı olarak benimsenmesinin çekiciliğini artırıyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Çin’in dev sigorta şirketi Ping An Insurance’ın sahibi olduğu binada, Lloyds bu nedenle kiraladığı alanı küçültebilir. Aynı zamanda bina çok daha uygun fonksiyonlar için kullanılabilir. Böyle bir hamle Lloyds’un sonu anlamına gelmeyecek. Dışarıdan bakanlar için bina poliçe ofisleriyle eş anlamlı görülse de, sigorta biriminin çekiciliği fiziki alanının dışına da taşıyor. Marka, finansal güç, lisansların değeri, uluslararası ilişkiler gibi unsurlar kaybedilmeyecek.

Binayı kaybetmek elbette şirketin statüsünü sarsabilir ancak bu statüyü korumak, bina olmaksızın da küresel şirketlerin giderek hakim olduğu bir sektörde oldukça zor. Lloyds’un bu binadan ayrılması, diğerlerini de yerinden edebilir. Bunun neden ise lokasyonun sigorta şirketlerinin toplandığı bir bölge haline gelmiş olması. Şirketin binadaki kira sözleşmesinin bitmesine ise 9 yıl var.

Wall Street devleri personeline 142 milyar dolar harcadı

 

Citigroup çalışanlarının ofislere dönmesini istedi

 

Lagarde: Enflasyon 2022'de yavaş yavaş gerileyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)