BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBüyük dolandırıcıya Türk ortak!----

Büyük dolandırıcıya Türk ortak!

Büyük dolandırıcıya Türk ortak!
02 Haziran 2014 - 07:31 www.finansgundem.com

40 milyar dolarlık yolsuzluk yapan ABD'li yatırım danışmanı Madoff'un İtalyan versiyonu yakalandı

Ponzi oyunu ile dünyanın en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atan eski borsacı ve yatırım danışmanı Bernard Madoff'un bir benzeri İtalya'da çıktı. Sade vatandaştan büyük şirketlere kadar 40 milyar dolarlık bir vurgun yapan Madoff'un İtalyan versiyonu ise 600 milyon euroluk bir dolandırıcılığa imza attı. Alberto Micalizzi isimli İtalyan Madoff'un bir diğer özelliği de Milan'daki Bocconi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olması. Micalizzi ağırlıklı olarak büyük şirketleri dolandırdı ve tutuklandı.

TÜRK VE RUS ORTAKLARI VAR

Sabah'da yer alan habere göre, JP Morgan, Pirelli, doğalgaz firması SNAM ile UBS ve UBI Banca gibi firmalar Micalizzi'nin kurbanları arasında en dikkat çekici isimlerden. İtalyan polisi şüpheli olarak 50 kişiyi sorgularken sekiz kişi de tutuklandı. Micalizzi iki örgüt çetesi liderliğinden suçlanırken Rus ve Türk ortakları ile sahte banka garantisi verdiği de ortaya çıktı. Araştırma görevlisi olarak çalışan Micalizzi, 2011'de de Dynamic Decisions adlı kurduğu bir firma ile 500 milyon dolarlık bir yolsuzluk suçlamasının tam ortasında yer almıştı. Micalizzi geçtiğimiz yıl da yüzde 6 getiri sözü vererek dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle birkaç ayı ev hapsinde geçirmişti.

PONZİ OYUNU NEDİR?

Madoff, yatırımcılara kendi paralarından geri dönenle veya sonraki yatırımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemi olan Ponzi oyunu ile piyasayı dolandırmıştı. Ponzi oyununda finansal kurumların vaad ettiğinden daha fazla faiz getirisi önererek yatırımcılar dolandırıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)