BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkButik banka sektörün en yoğun döneminde tatile çıkıyor----

Butik banka sektörün en yoğun döneminde tatile çıkıyor

Butik banka sektörün en yoğun döneminde tatile çıkıyor
15 Nisan 2021 - 15:25 www.finansgundem.com

Sözleşme bankacılığının tavan yaptığı ve yatırım bankalarının yoğun bir iş yükü altında bulunduğu dönemde butik yatırım bankası Houlihan Lokey genç çalışanlarının yoğun iş yükünü hafifletmek için bazı çalışanlarına her şey dahil tatil olanağı sundu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Butik yatırım bankası Houlihan Lokey, finans alanında birleşme ve satın alma birimlerinde ciddi bir yükseliş ivmesi yakalandığı sırada personelinin yükünü hafifletmek istediği için bazı çalışanlarına her şey dahil tatil imkanı sunacak.

Bloomberg’in haberine göre bankadan paylaşılan notta, “Ekibimiz başarılarımızı küresel çaplı bir kaçamakla kutlayacak” denildi. Çalışanların tercih edebilecekleri gezilerin de paylaşıldığı notta korona virüs pandemisine de dikkat çekilerek, “Hep birlikte olunmayacak. Bu nedenle ister tenha bir plaj, ister bir kayak macerası veya farklı bir mutfak deneyimi tercih edebilirsiniz, seçim sizin” ifadelerine yer verildi.

Houlihan Lokey ayrıca, bir grup başkanından önceden onay alınmadığı sürece çalışanların gece yarısından sonra çalışmasına artık izin vermeyeceklerini söyledi ve banka personeline her hafta tam 24 saat izin yapacaklarına dair söz verdi. Bu süre zarfında personelden hiçbir iş beklenmeyecek.

Habere göre butik yatırım bankası ABD’deki analistlerine bir defaya mahsus olmak üzere 10 bin dolar ikramiye sunacak. Banka sözcüsü çalışanlarla paylaşılan notun içeriğini doğruladı.

Sözleşme bankacılığında yaşanan patlama, Houlihan Lokey ve rakiplerinde çalışan genç personelde artış gösteren tükenmişliğin sebeplerinden birisi olarak gösteriliyor. Genç analistler genellikle müşteri toplantıları için uzun sunumlar ve diğer materyalleri hazırlamakla sorumlu tutuluyor. Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre butik bankanın söz konusu hamlesi dev Wall Street bankası Goldman Sachs’ta genç analistlerin yakın tarihte üzerlerindeki iş yükünden yakındıkları bir sunumun sonrasında gerçekleşti.

Houlihan Lokey ayrıca analistlerin uzun saatler boyunca çalışmasını gerektiren sözleşme süreçlerinin bir kısmını otomatikleştirmeye ve kolaylaştırmaya yardımcı olacak teknolojilerin daha fazla kullanıldığını açıkladı.

"Ayrıca, dış kaynak çalışmalarımızı genişletiyoruz ve devam eden müşteri talebini yönetmek için aktif olarak daha fazla analist ve iş ortağı almaya devam ediyoruz," diyen butik yatırım bankası, mevcut çalışanları ek işe alımlar için referans vermeye davet etti.

 

Dev ABD bankası çaylakların raporuyla sarsıldı

 

HSBC’de üst düzey yöneticiler İngiltere’den ayrılıyor

 

Bankaların en büyük endişesi yatırımcılar için fırsat olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)