BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHSBC’de üst düzey yöneticiler İngiltere’den ayrılıyor----

HSBC’de üst düzey yöneticiler İngiltere’den ayrılıyor

HSBC’de üst düzey yöneticiler İngiltere’den ayrılıyor
15 Nisan 2021 - 14:50 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli HSBC, bankacılık operasyonlarının merkezi olarak Hong Kong’u seçti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli HSBC üst düzey dört yöneticisini bu yıl Hong Kong’a taşıyacak. Merkez ofisi Londra’da bulunan banka Asya’da hızla büyüyen pazarlara odaklanmak istiyor. HSBC CEO’su Noel Quinn çarşamba günü yaptığı açıklamada Küresel Ticari Bankacılık Başkanı Barry O’Byrne, Küresel Bankacılık ve Pazarlar Eşbaşkanı Greg Guyett ve Varlık ve Bireysel Bankacılık Başkanı Nuno Matos’un yılın ikinci yarısında görevlerine Hong Kong’dan devam edeceğini açıkladı.

Üç üst düzey yöneticiye ise Küresel Varlık Yönetimi Başkanı Nicolas Moreau eşlik edecek. Bu birimler ise HSBC’nin gelirlerinin neredeyse tamamını oluşturuyor. Quinn CNN’e yaptığı açıklamada, “bu hamle bizim stratejimiz için Asya Pasifik bölgesinin öneminin altını çiziyor” dedi. Açıklamasının devamında, “küresel üst düzey yönetimin kilit büyüme noktalarında daha fazla yer almasını istiyorum ve elbette Asya gelecekteki büyümemiz, yatırımlarımız ve inovasyonlarımız için merkezi konumda” ifadelerini kullandı.

HSBC gelirlerinin büyük bir bölümünü Asya pazarından elde ediyor. Banka bu bölgede 156 yıl önce Hongkong and Shangai Banking Corporation Limited ismiyle kurulmuştu. finansgundem.com'un derlemesine göre, şubat ayında banka bölgedeki yatırımlarını 6 milyar dolar artırmayı planladığını açıkladı. Bu planlarda ise Çin, güneydoğu Asya ve Hindistan bankanın gelecekteki büyümesi için kilit bölgeler olarak öne çıktı.

Banka önümüzdeki üç ila beş yılda varlık ve portföy yönetimi birimlerine yönelik 3,5 milyar doların üzerinde yatırım yapacak ve 5,000’in üzerinde kişiyi işe alacak. HSBC Singapur’u bir varlık yönetimi merkezi haline getirmeyi planlıyor. Ancak doğu ile batı arasında dengeyi kurmak, Pekin’in Hong Kong üzerindeki baskılarını artırması ve İngiltere’nin bu duruma sert tepki vermesiyle giderek daha zor bir hal alıyor.

HSBC Hong Kong’da tartışma yaratan bir ulusal güvenlik yasasına destek vermesinin ardından ABD ve İngiltere’nin siyasi liderlerinin tepkisiyle karşılaştı. Bankanın hamlesinin ise Çin yetkililerinin, bankadan ülkeye bağlılık göstermesi için baskı yapmasından kaynaklandığı düşünülüyor. Bankanın yüzünü Asya’ya çevirmesi, HSBC’nin geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu bir strateji değişiminin parçası. Yeni strateji bölgede 100 milyon doların üzerinde sermayeyi yeniden düzenlemek ve 35,000 işe son vermeyi de kapsıyor. HSBC yeniden yapılandırma planlarını hızlandırmak için baskı altında. Aynı zamanda yatırım bankacılığı birimini küçültecek ve ABD’de bulunan ticari bankacılık ağını satacak.

Bankanın üzerindeki baskıların nedeni ise geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisi ve tarihin en düşük seviyelerindeki faiz oranları nedeniyle karların %45 düşüşle 12,1 milyar dolara gerilemiş olması. Üst düzey yöneticilerin Asya’ya gönderilmesine rağmen, Quinn Londra’nın Banka için öneminin devam ettiğinin altını çizdi.

CEO bankanın İngiltere’den Hong Kong’a “büyük ölçekte” çalışanını taşımayı düşünmediğini dile getirdi. HSBC 2016 yılında merkez ofislerini Londra’dan Hong Kong’a taşıma önerisini reddetmişti. Quinn, “İngiltere’ye bağlılığımız buradaki önemli faaliyetlerimiz ve müşteri tabanımız anlamında devam ediyor” dedi.

Açıklamasında, “bu hamlelerin merkez ofislerimizin lokasyonu ve yönetim kurulunun yönetimi üzerinde bir etkisi yok, bunların tamamı İngiltere merkezli olmaya devam edecek” ifadesini kullandı. İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki ayrılığın ardından Londra uluslararası bir finans merkezi olma ünvanını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Rakipleri arasında ise Singapur, Hong Kong ve Şangay bulunuyor.

Kamu bankalarının döviz fazlası 39 milyon dolar oldu

 

Hükümetlerin yeşil politikaları bankaları zorlayacak

 

BoFA’nın karı beklentileri aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)