BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev ABD bankası çaylakların raporuyla sarsıldı----

Dev ABD bankası çaylakların raporuyla sarsıldı

Dev ABD bankası çaylakların raporuyla sarsıldı
19 Mart 2021 - 15:06 www.finansgundem.com

Goldman Sachs’ın genç analizleri tarafından hazırlanan ve basına sızan bir anket finans çalışanlarının karşı karşıya olduğu yoğun şartları bir kez daha gözler önüne serdi. Genç bankacılar haftada 98 saat çalıştıklarını belirtiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs genç çalışanlarında stres ve akıl sağlığı sorunlarının arttığını gösteren anketin basına sızmasıyla sarsıldı. Dev banka genç bankacıların işe alımlarını arttırma ve karşılaştıkları sorunları çözme gibi yeni adımlar atmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 13 genç bankacı arasında yapılan gayrı resmi bir ankette, bankacılar iddialarında kendilerine bağırıldığını, haksız yere eleştirildiklerini, toplantılarda görmezden gelindiklerini ve aşırı çalıştırıldıklarını ayrıntılı bir biçimde dile getirdiler. Ankete katılanlar, Goldman analistlerinin Ocak ayından bu yana haftada ortalama 98 saat çalıştıklarını ve sözleşme hacimlerinin yükseldiğini belirttiler.

Ankete katılan genç analistlerden birisi "Uyku yoksunluğu, üst düzey bankacıların davranışları, zihinsel ve fiziksel stres... Çocukluğumda koruyucu aile tarafından büyütüldüm ve bu tartışmasız daha kötü bir durum" açıklamasında bulundu.
Bir diğer genç analist, “Vücudum fiziksel olarak her dakika acıyor ve zihinsel olarak gerçekten karanlık bir yerdeyim" dedi.

Dev yatırım bankası ve diğer finans şirketlerindeki çaylak rolleri genellikle olağanüstü bir biçimde zorlayıcı olmasıyla bilinirler. Pandemi mesleğin bu daha stresli unsurlarından bazılarını şiddetlendirdiğinden bazı şirketler gençlerin üzerindeki yükü hafifletmek için girişimlerde bulunuyor.

Bir Goldman sözcüsü Financial News'e konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımızın çok meşgul olduğunu biliyoruz, çünkü işler çok yoğun ve hacimler tarihi seviyelerde. Bir yıllık Kovid sürecinde insanlar anlaşılabilir bir şekilde oldukça gerildi ve bu yüzden endişelerini dinliyor ve bunları ele almak için birden fazla adım atıyoruz" denildi.

Instagram'da sızdırılan ve o zamandan beri çevrimiçi olarak paylaşılan anket, dev bankada patlama noktasına gelen iş yükündeki artışın genç bankacılar için sürdürülemez olduğu belirtiliyor. Ankete göre genç bankacılar aynı iş yükünün altı ay daha devam etmesi halinde bankada kalma ihtimallerini 10 üzerinden 3,5.

Ankete göre katılımcılar işe başlamadan önce akıl sağlıklarını ortalama olarak 10 üzerinden 8,8 olarak belirtiyorlar. Buna karşın Goldman Sachs’ta çalışmaya başladıkları tarihten itibaren bu oran 10 üzerinden 2,8’e düşüyor. Bankacılar, çalıştıkları işin maliyetinin aldıkları maaşlara değip değmeyeceğini tartıyorlar. Dartmouth Partners verilerine göre, analistler ilk yıllarında ikramiye dahil yaklaşık 85.000 sterlin alıyorlar.

Analist anketine katılanların sayısı az olsa da Goldman Sachs çalışanlarının aşırı çalışmayla ilgili bir sorun yaşadığını kabul ediyor. Sızdırılan belge Şubat ayından kalma ve banka, konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişiye göre, o zamandan beri endişelerini gidermek için 13 analist ve diğerleriyle birlikte çalışıyor.

Habere göre genç çalışanların iş yükünün bazı yönlerini hafifletmek için otomasyonun yeni yolları araştırılıyor ve kaynakların esnetildiği takımlar için projeler üstlenme konusunda daha seçici davranıyor. Banka ayrıca, genç personelin izinlerini güvence altına almak için Cumartesi günleri takviye koruması yapıyor.

Dev ABD bankasındaki iş ortaklarından biri geçen ay verdiği bir demeçte, yanlış giden şeyler için sık sık suçlananların genç çalışanlar olduğunu ve bazı yöneticilerin kişisel meseleler için çok fazla izin alma konusunda anlayışsız olduklarını söyledi.

Goldman'da yapılan anket, sektör genelinde salgın sırasında tükenmişlik sendromu yaşayan genç bankacılardaki artışın altını çiziyor. Habere göre analistler her saat yöneticilerden gelen taleplerle başa çıkmak için masalarında olduklarını belirtiyorlar. Bununla birlikte evden çalışma uygulamaları da genç bankacılar için genellikle zamanlarının çoğunu sıkışık, ortaklaşa tutulan dairelerdeki yatak odalarında çalışmak anlamına geliyor.

Goldman Sachs’la ilgili ankete katılan genç bankacılardan biri, "Bu işe 09:00-17:00 saatleri arasında çalışmak gelmedim ve aynı zamanda tutarlı bir şekilde 9:00’la 5:00 arası çalışmayı da beklemiyorum" dedi.

Anket araştırmasının son sayfasında, analistler 80 saatlik maksimum kapasiteyi göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Sorunların düzeltilmesini isteyen genç bankacılar bir dizi öneri sundu. Üst düzey bankacıların gereksinimlerini orta seviyede yer alan ve değişiklik isteyenler bankacılarla uyumlulaştırılması gerektiği önerisini sunan genç bankacılar, müşteri toplantılarını en az bir hafta önceden planlanması gerektiğini de rapora ekledi. Analistler, bir müşteri toplantısında gerekli olacak verilerde son dakika değişikliklerinden kaçınmak için en az 12 saat öncesinde hazırlanmanın bitmesi gerektiğini de önerilerine eklediler.

Genç bankacılardan Cuma günü saat 21:00'den sonra veya cumartesi günü tüm gün boyunca önceden gösterilen bir istisna olmaksızın herhangi bir iş yapmayı beklememeleri gerektiğinin altını çiziyorlar. Genç bankacılar elde ettikleri tek kişisel zamanın bu süre olduğunu belirtiyorlar.

Bankalar ayakta kalmak için bir araya geliyor

 

Dev bankalar ofise dönmeye hazırlanıyor

 

Genç bankacılar kaçmasın diye yapmadıkları kalmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)