BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBurgan Bank'ta ayrılık----

Burgan Bank'ta ayrılık

Burgan Bank'ta ayrılık
01 Kasım 2013 - 08:07 www.finansgundem.com

Eurobank Tekfen’i 355 milyon dolara bu yıl başında satın alarak Türkiye pazarına giren Kuveytli Burgan Bank'ta sürpriz ayrılık

Eurobank Tekfen’i 355 milyon dolara bu yıl başında satın alarak Türkiye pazarına giren Kuveytli Burgan Bank, buradaki bankasının tepe yönetiminde değişikliğe gidiyor.
Hürriyet'in haberine göre, Burgan Bank Türkiye’nin Genel Müdürü Mehmet Sönmez, bugün itibariyle bankaya sessiz sedasız veda etti. Sönmez’in yerine gelecek kişi, 2 ay sonra açıklanacak. Bu süreçte, bankanın şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten başkanlık görevinden ayrılarak, vekaleten genel müdürlük koltuğuna oturacak.
Burgan Bank’ın merkez yönetiminin Türkiye’deki yapılanmasının başına yerli mi yoksa yabancı bir isim mi getirip getirmeyeceği henüz belli değil. Kuveytli yönetimin belirleyeceği ismi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) sunması ve bunun ardından atanması bekleniyor.

BANKAYI 2.5 KAT BÜYÜTTÜ
2008 yılı başında Yunanlı EFG Eurobank’ın Tekfen Bank’ı satın almasının ardından bankanın genel müdürlüğüne atanan Sönmez’in 30 yıllık bankacılık hayatınını ardından emekliye ayrılacağı öğrenildi.
Yakın çervesine bir süre dinlenmek istediğini söyleyen Sönmez’in, bağımsız yönetim kurulu üyeliği yoluyla deneyimlerini paylaşmak istediği kaydedildi. Satın almanın ardından adı Burgan Bank olarak değiştirilen Euro Bank Tekfen’in yönetiminde kaldığı 5 yılda bankayı 2.5 kat büyüten Sönmez’in, emekli olmak için hissedar devrinin ve isim değişikliği operasyonlarının tamamlanmasını beklediği öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)