BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank uyardı! Normalleşmeye odaklanmalı----

Bundesbank uyardı! Normalleşmeye odaklanmalı

Bundesbank uyardı! Normalleşmeye odaklanmalı
02 Mart 2022 - 13:12 www.finansgundem.com

Tüm dünyada enflasyon beklentileri tavan yapmış durumdayken, Bundesbank Başkanı da ECB'yi, para politikasını normalleştirmeye odaklanması gerektiği konusunda uyardı.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Almanya'da bu yıl enflasyonun ilk tahminlerin üzerinde olmasının, Euro Bölgesi'nde enflasyonun rekor seviyelere çıkmasının beklendiğine işaret ederek ECB'nin para politikasını normalleştirmeye odaklanması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı öncesi de enflasyon baskılarının yoğunlaşmakta olduğunu belirten Nagel, Ukrayna'daki savaşın ekonomik etkilerini tahmin etmenin imkansız olduğunu ancak, ECB'nin Mart toplantısında teşviklerden çıkışı hızlandıracağını öngördüklerini belirtti.

Savaşın etkisi ne kadar güçlü olacak bilinmiyor

Nagel, "Eğer fiyat istikrarı bunu gerektiriyor ise, ECB Yönetim Konseyi para politikası rotasında ayarlama yapmalı. Para politikamısı normalleştirmeye odaklanmaya devam etmemiz gerekli" diye konuştu.

Ukrayna'da savaşın Alman ekonomisini enerji fiyatları, dış ticaret ve artan belirsizlik yolu ile etkilemesinin muhtemel olduğunu ifade eden Nagel, etkinin ne kadar güçlü olacağını şu anda tahmin edemeyeceklerini vurguladı.

Almanya’da enflasyon tahminleri geçti

 

Fed, BoE ve ECB faizleri ne kadar artıracak?

 

Yellen: Rusya'ya gerekirse daha fazla finansal baskıya hazırız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)